juadah berbuka minggu seterusnya...jugakk

jom kita layan jer lah menu2 yang simple untuk berbuka minggu arituh kan... kalau takde idea nak makan apa... bleh carik kat bazar ramadhan ptg nnt... ye lah... dah ujung2 ramadhan nih... kengakdang...dah tatau nak makan apa kan....
bubur lambuk yang jiran my sis bagik... ok.. not bad... cuma .. tak bleh lah nak lawan bubur lambuk trg kan...
sambal tumis ikan bilis dan petai... BIL yang masak... aku rasa sket jer.. since aku memang tak makan petai....
ayam percik... version bazar ramadhan ttdi plak... dah kebetulan siap exercise awal arituh.. teringin pak nak nyinggah.... tapi thn nih..bazar ramadhan ttdi.. macam tak happening jer...
cucur udang jugak dari bazar ramadhan ttdi.... nit bad... takde lah berminyak sgt... dan yang penting... tak letak serbuk penaik.... kalau tak... hancussss....
laksa... huhhh dok teringin nak makan laksa nih... skali dapat... huhh mavelesss... pun dari bazar ramadhan ttdi... rm 4 ....
lately dah jadik macam wajib plak beli vadea nih.... kalau gi bazar ramadhan ..jumpa jer.. mesti rembat... hehehehe
air katira... lama dah teringin nak minum... asyik dok tgk gambar dan baca jer.... arituh dah nampak kat bazar ramadhan setiawangsa... tak jugak terbeli2... skali hari tuh.. memang saja nak carik... seb baik ada..hehehe
roti...bulan puasa nih... biasa lah.. semua teringin.... best gak roti nih...(ayat standard aku lah kan.. hehehe)
ikan tongkol goreng cili.... BIL gak yang masak nih... goreng2 kering cenggini... laju lah bulan2 puasa nih....
ok lah... sekian sahaja... untuk kali nih... selamat meneruskan puasa anda... :D



Comments

atty's said…
sambal ikan bilis + petai tu ..
menyelerakan ..terliur kty nengok

selamat hari raya ..sid.
andai ada terguris perasaan spjg berblogging nie harap dimaafkan ye .
Liza said…
nasib baik ler dah bukak pose, kalau tak gugur gak iman
adenium said…
atty's - sambal bilis memang best.. tapi sid tak makan plak petainya.. hehehe...
selamat hari raya jugak kakty... mahap zahir batin...

Liza - errr... hehehehe....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam