hanya episod makannnnn

senyap sunyi jer blog aku nih sejak raya... ada orang singgah ker... aku ada jer... sajer malas nak update... entri dlm draft pun tak berpublish.... biar lah dia rehat... so.. arinih.. edut semula mana yang patut... keluarkan jugak lah...wpun cerita dah lama... orang dah mula citer raya... aku nak gak citer puasa lagik... hehehehe.. apa ada hal... aku punya suka lah...
a day before raya.. kat pasar malam DUNGUN... huishhh penuh lagik orang.... saja menyinggah... ingat nak carik bubur lambuk... tapi nan ado....
last day of ramadhan... my sis goreng ayam berperisa kari.. with bread crumb.... ken main lah plak pandai masak skang kan... kalau dolu...huhh... nugget pun aku kene gorengkan...
also the last day of ramadhan... punya lah takde idea plus MALAS... just goreng nasi....letak sotong n ikan bilis... combinasi yang bagus ke tuh... apa pun... licin... my niece n nephews kata pun sedap... layan jr lah kan...
2 day before ramadhan ends... punya terasa nak berbuka ngan satey... BIL beli kat RnK setiawangsa nih jer... satey kat umah nih... memang cepat jer laku.. haziq punya fave nih... walaupun semalam baru makan sate.. dia bleh cakap...'abah.. aziq dah lama tak makan sate...'
terung goreng ngan ikan bilis.... beli kat bazar ramadhan... huhh...lalu jer kalau yang goreng cenggini bulan ramadhan...
cucur udang @ bazar ramadhan setiawangsa jugak harituh... ada 4 flavour... udang geragau... bilis... bawang n ayam... BEST... tapi macam mahal plak... 5 biji seringgit.... beli 5 hengget pun macam tak cukup... MAKAN RAMAI2.. :P
selepas beberpa hari asyik membeli cucur kat bazar... the next day suh BIL buat cucur udang yang MELETOPPPP.... huhh puas makan... hehehehe
errr... biasalha kan citer basi... tapi gambar tuh tak basi... alahhh kasi can lah... cari mood nak update kan.. so... cerita makanan nih... memang semangat aku naik... (ngan badan skalik lah...) :P

Comments

Ayu Zuraida said…
skg ada 2sebab la kenapa i kene blaja masak..satu sbb dh xde keje duk umh je..y kedua dh laki i asik nk mnyuap je..so kene la pelbagaikn masakan..klu x nnt boring plak dia..
Liza said…
sid, bila nak ajak dtg rumah...tringin rasa sid masak
adenium said…
ayu zuraida - yo lah tuh... seb baik reti dah masakan kan...

liza - err... tuh lah... nnt erk.. sid try masak... tapi tak lah pandai macam kak liza.. :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan