walaupun hp aku tak canggih....

walaupun HP (henfon) aku tak canggih... tapi kan......

aku boleh buat kol.. terima kol... hantar sms...mms... terima sms... terima mms....buat video call... dan..lagik... hek eleh... sumer tepon pun bleh kan... hahhhh .. ye lah... dah tepon tak canggih lagikkk lah memang bleh....

aku bleh gunakan tepon aku.... untuk dijadikkan modem... bluetooth jer ngan netbook aku... sesenang jer aku bleh get connected.... cukuplah kan... walaupun tak canggih... berjasa jugak tuh...

aku bleh jer gunakan HP aku untuk browse internet... cek emel ke... cuma nya... skrin tak cukup besar lah... tak selesa... dan.. malas lah aku nak gunakan hp aku aktiviti tersebut.... kecuali TERDESAK.....

aku ada gak niat nak ada HP canggih.... dan lebih canggih dari tuh... cuma... tunggu jer lah... kalau ada adalah kan.. kalau takde pun.. ada lah jugak kan... sebb hp aku tak canggih nih... buatkan aku nakkkkkkk sgt pakai HP canggih kannn.... mana tau...sok lusa terpijak HP canggih... tunggu dan tengok jer lah kan... cakap banyak tak guna....

yang paling penting... walaupun HP aku tak canggih... aku blom lah pernah menjahanamkan hp canggih..... milik sesapa... PENTING tuh... sebab aku bukan lah pemusnah.... hek eleh... my sorrounding ramai jer yang ada HP canggih... so... aku pun kene lah pakai HP canggih... supaya jadik canggihhh

moral untuk aku : belilah HP canggih...supaya orang nampak ko canggih...
morang untuk orang : walaupun HP orang tak canggih... jangan rasa orang tuh langsung tatau mende...

sekian... canggihkan lah diri anda supaya orang tidak memandang rendah pada anda... walaupun... ketinggian anda takde lah rendah sgt...


Comments

atty's said…
baju sekolah canggih pun kty tak beli..beli yg biasa2 .lagikan hp canggih..tingin mmg tingin nak pakai hp canggih..tp nanti2 ler kot dpt pree(nan hado)

takpe sid..janji kita canggih
BaiDuRi said…
ambboiii...ni musti ada kisah disebalik canggih manggih ni..hehe..dah blajar buat origami tu..buat je hp canggih barang seploh doploh bijik..hiks! takpe la Cik Mayang..bersyukur apa yg ada..
ella ainnadjla said…
biar henpon xcanggih tp kredit sentiasa ada...
ni tidak henpon canggih tapi xda kredit xpon line kena bar.. bt malu je kan kan...=D
adenium said…
atty's - hahaha... tetiba baju canggih kan kakty.... thn nih dah takde episod beli baju skolah dah... hehe

baiduri - memang bersyukur.. cuma... orang yang hp tak berapa nak canggih buat sumthing yang annoying... menyampah lah jugak kan...

ella ainnadjla - ye betulll sekali... errr canggih ke phone kalau line kene bar..? haha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan