jom makan : BUTCHER & GRILL

halllu.... another makan entri.... kali nih... kita makan western plak... heheheh.... memang fully western lah ...owh ya... aku memang pernah nampak pasal kedai nih... kat FB kawan... tapi tak lah plak tertanya sesapa.... tapi... one day... kawan opis yang sedang bercuti... ajak lunch somewhere around her compound.... kalau takde reason yang kukuh... aku memang tidak menolak rezeki... :P

here we go... BUTCHER mad GRILL... kat BUKIT JELUTONG SHAH ALAM..... disebabkan pernah ke rumah kawan aku tuh... dua kali kalau tak silap.. atas sebab2 tertentu... hmmmm.. dengan mudah dan jaya nya aku dapat sampai walaupun berseorangan.... well... food factor jugak agaknya kan... hehehe


kalau korang memang hebat dalam masak steak nih.... boleh beli dan pilih daging kesukaan dan bawak balik... atau.... kalau macam aku... yang have no idea at all macam mana nak prepare western food... i prefer.... to let them grill for me.... dan dia kata pun... "TO BRING HOME or WE GRILL THEM HERE"....


jom kita intai2 menu nya.....bila terpandang nih... dah terpikir2 nak makan burger... hmmm mesti patty nya sedap... sebab... buat sendiri dan fresh....tapi rib eye pun macam menggoda nafsu makan nih.....


ada lagik menu nya..... wahhhhh...lamb shoulder pun menarik.... dannnnnnn........agaknya... apalah yang aku pilih erk....... memang niat di hati nak macam2.... hello.... terdaya kah..... or i should have another visit.... belum order dah terpikir nak dtg lagik kan... tamakkkkk


tadaaaaa.. i ordered here..... SALMON jugak menjadik pilihannnn.... tuh yang kadnag2 aku malas nak cakap tuh... supprisingly... portion nya salmon nih... memang memuaskan hati.... sungguh murah kalau nak compare dengan harga...fresh grilled salmon... skin salmon...memang juicy fillet and crispy outside.... hmm sebab nih lah jugak aku suka salmon berkulit nih... sos nya.. agak unik... biasa kalau makan grilled salmon tak pernah jumpa sos cenggini... tatau lah sos apa... mungkin plum sauce kot... hehehe... pepandai.... sebab ada rasa masam2 manis gitu....


ini aussie steak kalau tak silap.... memang sedap... sebab dagingnya... sangat tender n juicy... ini yang welldone kot kalau tak silap.... kalau steak... aku medium cook pun fine with me... lagi satu popato salad nya.... pun sedap.... owhh sedap rupanya potato salad.. sbb selama nih.. aku tak makan... :P


grilled lam shoulder.... walla.... sgt lah mavelesss... korang nampak... herbs kat atas daging tuh... sebab tuh yang aku rasa sungguh maveless..... baik punya marinate.... the gravy pun special... again... aku tatau gravy apa... tapi memang unik....


the drinks.... owh ye.. one thing kat sini... the drinks tak lah fancy... takdelah milo air teh tarik bagai ye.... hehehe... few choices of soft drink ... mineral water... this pulpy... dan ada la sejenis dua lagik kot....


untuk korang yang memang selalu masak western kat rumah.... boleh dtg beli dan masak sendirik jugak... banyak pilihan jugak aku tengok... daging nih sesuai ke untuk maska rendang erk... hehehehe


antara deco2 yang ada.....


kalau sesapa yang berminat.... nih address.... dan contact no sekali.... nih kat kawasan d'bayu bukit jelutong...


selamat mencuba.... aku pasti korang takkan regret punya.... hmmm.. thanks kepada kawan aku yang menaja lunch pada hari tersebut... wahh .... seronok nih... kalau ada sesapa nak review makan... ajak jer aku makan free kan... hehehe.... aku suker tau.. suker.... :D

Comments

atty's said…
adoi..sedapnya sid..kempunan kty...huhuhuhhuuh
adenium said…
atty's - jgn kempunan kakty.... nnt jadik macam batu belah batu bertangkup.... adress dah ada.... zass jer... heheheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan