jom makan: old timer kopi (bangi)

kopitiam time... hmmm... episod minum petang...sampai ke bangi... actually... petang tuh ada hal kat area UPM... dah selesai segala... nak gi lepak ..minum.. sembang... kalau area UPM... ke serdang ke... memang tatau lah... kalau area bangi tuh.. at least ada lah bayangan mana nak tuju... memula nak ke old town... lps tuh nak ke bangi kopitiam... end up.... try OLD TIMER KOPI....
kalau nak tau area nya... kat bandar baru bangi.... hmmm exactly kat mana... tatau lah nak bagitau... tapi kat area pusat perubatan az zahra tuh.... kat situ jugak ada kopitiam yang disebutkan di atas tuh.....
jom layan.. apa yang kitorang makan petang tuh...

the drinks.... kopi c... teh tarik... lime.... plus the air kosong(s)....

mee kari... not bad lah.... kalau korang gemar mee kari... bleh cuba lah kalau singgah sini.....walaupun aku bukan penggemar mee kari... tapi aku rasa mee kari dia ok... sbb the cravy not too thick... aku lah suka yang camnih... hehehe
toasted bun..... so-so sahaja.... sbb kaya dan magerin jer rasanya.... welll.. aku lebih suka kalau letak butter.... the sinfulicious... the better.. hahaha
ubi goreng.... susah jugak nak carik menu ubi goreng kan... most of the place hanya ada ubi rebus... but.... tak menepati citarasa tekak aku... aku rasa kan... ubi kayu nih... just letak garam (dan kunyit ke) ... then goreng... itu yang maveles.... tapi yang nih amcam... dah di rebus.. than goreng... bagik aku memang fail lah....
toast... aku tak rasa... since i ordered toasted bun... so... it must be the same taste... i suppose...
ubi goreng yang tak memuaskan... menyebabkan... kami order ubi rebus.... rasanya pun... so-so sahaja... ini sebabb ubi nya yang tak best... biasanya... kalau ubi rebus... comes with kelapa or... sambal tuh.... memang standard jer rasanya kan... so.. mungkin hari tuh... ubi nya agak kurang berkualiti... :P
for me.... old timer kopi nih... biasa biasa sahaja.... since .. aku tak pernah rasa... so ok lah.... well.. mungkin... menu lain sedap.. aku tatau lah... so.. kalau ada sesapa yangpernah cuba... mungkin bleh tinggal komen untuk menu yang lain.... :D

Comments

atty's said…
dah dekat ngn umah kty tu sid..
adenium said…
atty's - laaaa... ye ke.... kalau tau gi minum umah kakty.. lagik besttt.. kan

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam