jom makan : al ansar

apalah hidupku tanpa makanan... hmmm ye lah sgt kan.. heheh.. ye betul... ok.. kali nih.. aku nak kenalkan kat korang satu lagik tempat makan... tempat nih sungguh lah sempoi... dan sgt MURAH.... namanya al ansar... terletak dekat keramat.... alamak.. aku takde adress lah plak...
okeh.. cenggini... kalau korang tau AEON setiawangsa... kalau dr situ... katakan... korang dok depan aeon tuh... i.e aeon sebelah kiri korang... korang terus... ada simpang tiga... ambik ke kanan... jalan jer terus... dalam 500 meter .. ke lebih sket cenggitu... korang akan jumpa lah kedai nih kat sebelah kanan....
nih adalah aktiviti makan2 keluarga... actually .. tatau mana nak dinner,... so... gi lah sini... ada satu spot kat sini,... bleh nampak KLCC... menarik jugak kan...
ok.. food kat sini... adalah murah... dan rasanya... sungguh boleh tahan... series... most of the dish... bawah rm10... so... memang murah lah kan... so.. nothing much lah nak komplen pasal rasa... errr.. aku puas hati dengan rasanya.....
jom kita intai makanan nya....

chicken shop... dengan brown sos.... sedap.... ayam tuh memang garing...
beef steak dengan brown sos jugak... besttt... portion nya sgt padan dengan harga....
beef steak jugak... tapi dengan black pepper sos... pun sedapppp... daging nya sungguh lembut... dengan sos yang hotttt....
hmmm mushroom soup.. memula order untuk haziq... sbb kalau kitorang makan western... nih WAJIB ada untuk dia... sedap mushroom soup nih.... end-up kitorang order lagik dua... dan jugak... berorder2 fries.... sbb fries kat sini..dip dengan brown atau black pepper sos... maunya tak asyik tambah order... owhhh itu maknanya... sosnya sedapppp...
fish n chips... owhh ini biasa sahaja.... sebab ni... packed fish fillet yang biasa jer... so... biasalh kan....
banyak lagik menu kat sini... kitorang nak gi try lagik... makan sizling steak plak ke kan... owhh kat sini... ada jugak menu untuk goreng2 nih.... nih nasi goreng yang order konon nak bawak balik... tapi empunya nasi goreng.. makan kat situ jugak....
western food yang murah dan sedap... so.. boleh lah cubaaaaa... :D


Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan