makan...makan... dan makan....

jom makannnnn.... hey... i'm not supprise...if ..i'm not loosing weight .... hmmm... but i hope... i'm not putting on... more n more... nak tau kenapa.... nih hahhhhhhhhhh
i love salmon.... i never say no to salmon... yeah.. thta's rite.... owhh... nih kat ikea.... actually i wanted... to have metaballs.... co craving for metaballs.... kannnnn... skalik... hah korang.... ada menu nih.... well... it looks healthy.. yes.. IT IS healthy... hahahah.... n yummy too... simple jer nampak kan... just a grilled salmon.... than boiled potato n french bean.... n the gravy.. huh...mavelloussss....
guess what.... this is another salmon on the menu... again.. at IKEA... hahaha...herb grilled salmon... something something.... yeah... it's also mavellous ... hahaha... salmon alwitz fine with me... :P
who said.. i end up with just salmon..?? sapa kataaaa.... as my intention to have lunch at IKEA...is to get THISSSSSS... hahahaha.... mesti lah ada jugak kan... my EATING partner... dont do this again.... sapa yang influnce ko nih... aku ke ko...
chicken wing... also... from ikea... tempting sgt tengok tauuu... ye lah... pinggan2 yang lalu lalang tuh.. memukau mata.... tapi... aku rasa... aku pernah jumpa chicken wings yang lagik besttt.... but this ... not so bad.... hehehe
'makcik... bagi meehoon.. campur mi nih sket ye... letak kerang... timun.. dan ikan bilis...' ... RM1.50... murah.. dan sgt banyak... owh ya... kalau sesapa.. yang kerja somewhere around... damansara height... kat plaza damansara nih.. ada sorang makcik jual sarapan... kat tepi cimb.. dekat bus stop tuh...
dah lama aku selalu beli bfast ngan macik nih...memula tgk.. ramai nya orang beratur... rupanya... murah... series... kalau nasi lemak kerang... aku rasa dlm rm2 or less... lama dah tak beli.... aku kengkaddang..kalau dorang nak buat potluck bfast... ada jer yang aku beli kueh mueh kat makcik nih.. hehehe... so.. sesapa yang berada di kawasan sekitar... bleh lah cuba.... dan kalau makcik tuh baca.... bleh lah bagik aku free.. promote nih.. hehehehe
macaroon... owhhh... this is my very first time tau.... makan this macaroon.... aku memang dok teringin nak mencuba... tapi... tak pernah tercuba.... dok lah tanya kawan aku.. yang dok selalu makan... katanya... MANISSS... but this one... aku tak plak rsa sgtttttttttttttt manis.. just nice lah sebagai kueh,.. :P... hmmm akhirnya... makan jugak aku macaroon... hmmm mula lah pikir nak beli.. yang kaler kalerfulll...
my two days at 1 world hotel.... seb baik dua hari.. kalau dua minggu ...sumpah aku kene beli baju baru... lunch was served at cinnamon restaurent..... aku bagi... two thumbs up ( kalau bleh oinjam jari kawan aku bagik lebih..)... in term of taste n variety.... series... ko nak makan apa... banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk pilihan... dan nama letak hotel nih kat mesia... so tak yah bgtau lah nasi dan lauk pauk kan... dah wajibbb... so,. ada jugak indian cuisine... tempura.. chicken rice... dim sum... pizza n pasta... dessert yang sgttt banyak... aiskrim.... siap ngan chocolate fountain... hishhh banyak sgt lah... so.. kalau nak lunch buffet ... try lah kat situ.......sure tak nyesal....
actually ada lagiiii dan lagiii dan lagiii lah yang aku makan.... :P

Comments

MY HEART said…
Baca entry ni terus terbantut nak komen pepanjang hihihi ^_^

sebab tetiba jadi lapar....
atty's said…
huhuhuhh..terus lapar tau tgk entry ni ..sid kejam..huhuhuhuh
adenium said…
my heart - reen...sila gi ikea kalau nak salmon... dan tolong ajak ai skalik ye.. :P

atty's - errr... mana ada kejam kakty... jom esok.. banjer sid lunch kat situ erk... :P
ohbukan said…
oh meatball ikea...windunyer nak makan kamuuuu.....
adenium said…
ohbukan - mel.. jommmm meatballs... friday nih... heheheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam