aku dan lagu : mengintai dari tirai kamar - EXIST

lagu lamaaaa lagi... dari kumpulan EXIST..... lagu nih.. masa aku second year kat UNI.... heheh.. lama dah tuh....

baru nih lah .. tengah drive balik keje tuh... terdengar lagu nih.... tersenyum aku sengsorang (perkara biasa aku senyum sendirik dalam kereta) ... dan teringat kat seseorang..... dah kata pun aku dan lagu kan.....

kenapa lagu nih... just kerana lagu ni tengah hit... masa aku kenal sorang brother nih... nak jadik cerita... masa aku second year nih...kenal lah sorang senior tahun akhir ... lain fakulti lagik... alahh... biasalah... kalau ada aktiviti bukan akademik tuh kan... ntah macam mana aku rajin plak join aktiviti nih.... so terkenal lah....



owh ya... senior nih... seorang player lah jugak kan... muka takde lah hensem... tapi... karisma ada lah... hhahaha... tertiba cakap pasal karisma... (bukan karma ye )... tinggi ..segak... owhh... brother nih... bawak kereta masa tuh... fakulti pengajian islam lagik tau... :P.....



so.. sejak kenal tuh... aku jadik baik gak lah ngan dia... kalau dah kata dia player... memang senang jer lah dia berbaik ngan orang kan... tapi aku baik cenggitu jer lah... no feeling2 ye.. heheh...bahayaaaa....



dan ada beberapa perkara yang sampai sekarang aku ingat...dan buat aku gelak.....

i- alahhh.. biasalah kan .. kalau zaman kat UNI dulu.. kalau nak kuor makan pun susah weiihh.. nak tempat yang ada privacy... dah tu... kawasan persekitaran penuh ngan student jer... so... memandangkan dia ada kereta... so.. senang lah aku ajak makan kat bukan area student.... hahah



ii- selalu jer brother nih... datang 'jenguk' aku kat hostel... dan sentiasa ada jer buah tangan... untung gak.. sesapa yang dok sebilik ngan aku masa tuh... hahah... tapi yang peliknya...dia selalu jer bagik reason yang dia gi jumpa kawan2 dia kat kamsis * (dia dok luar) ... dah nak balik bih... singgah lah jumpa aku kan... ehhh... kalau dah time bawak buah tangan yang sejuk... takkan tahan simpan dlm kereta bang oii..tak cair pun eskrim ... air pun.. sejuk jer... tapi... takde lah aku tanya dia kan... tapi jadik BAHAN lah ngan kawan2 aku... :P...



iii-ada skali dia datang.... bawak album.... hahah... nak buat apa weiii... tapi untuk jadikan BAHAN ... aku hambik gak lah bawak naik hostel... tengok berjemaah kan....



hishhh banyak lah lagik... tak kuasa lah aku nak type semua kan.... tapi itu lah... masa tuh... lagu EXIST nih... memang tengah hit sesangat.... owh ya.... aku dah jumpa pun brother nih kat FB... tapi dia pun tak cam dah muka aku skang nih .... dah sedekad lebih dah kan.... hmmm....



cenggitu jer lah cerita nya... :P









Comments

UmiMia said…
wahhhhhh...ini lagu my husband and I ni...dia nyanyi lagu ni kat corong telefon masa time ngorat2 I dulu...hahaha..tp I gelakkan jer dia...jiwang giler time tu..sekarang...hmmmm..hampehhhhhh
adenium said…
UmiMia- owhhh..hahahaha... so dengar lah untuk mengimbas kenangan....hahah

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan