makan-makan jakarta-bandung

makannn..makannn..makan.... well... macam yang aku cakap tuh lah.... folder gambar makanan dah terdelete.... tapi ... nakkkkkkkkkkkkk gak letak kan... so jom jer lah layan budak nih....ehh tapi kan... masa kat sana kan aku demam... apa rasa makanan pun aku tatau... cuma dah last day tuh jer... aku bleh lah nikmati sket rasanya kan.. heheh....

tatau lah nasi apa.... tapi lengkap lah itu ini kat dalam nya... sambal bagai....sungguh menarik hidangan nya kan....

soto ayam... againnnnn.. aku tersilap... soto dorang nih makan ngan nasi.... my first ever experience order soto kat toba lake lama dolu... tapi series... aku 'cannot go' lah sgt ngan soto nya... sebb sungguh berempah... macam lauk orang beranak jer... ehh aku pernah makan lauk orang beranak ker... :P
ini pun set nasi... dengan lauk macam2... series lupa korang... nama bukan senang nak ingat... yang aku tau.. tempe jer... tapi sup ke hapa yang berair tuh kan... dorang kata manis... siap ada jagung lagik...
ini adalah menu bfast kat tempat aku duduk masa memula sampai jakarta tuh... hmmm... menarik ke....??? hahahah... tak kan... nasi goreng.. ngan bawahnya bubur.. hehehe...yang menariknya... keropok MONI tuh jer kot... hahaha.... ehh rezeki tuh.. kalau tak... mau kelaparan nak sampai bandong kan... owh ya... gambar sandwich ku... takde.. sebb dorang dah naik kereta pun aku masih dok tunggu sandwich tak siap2....

jagongggggg...
nasi goreng... ngan telur dadar... telur bistik... sotong goreng tepung.... lps tuh ada cheese... aku tengok merata dah dorang nih letak cheese dalam food dorang... so... takleh dah kot nak nyanyi lagu anak singkong tuh...
kan aku dah kata... keindahan keropok moni... merata2.... nasi goreng apa ntah.... dengan keropok moni.... menarik jugak kan,..
owhhh.... nih... makanan dalam flight.... dah tak booking awal2 nak makan.... so... ini jer yang tinggal.... tapi memang adik aku meme nak makan nih pun... grill chicken kalau tak silap.... not bad.... sedap gak lah.... tekak baru baik demam rasa ok jer....
popeye.... hahhh... set nya siap ada nasi... er... kat sini aku tak pernah masuk popeye.. ada nasi gak ker... tapi kat indon nun... baik kfc... anw... bagai... mesti ada nasi lah....
adoiii.... sampai ke mende nih pun aku beli dlm flight... punya nak perabihkan rupiah sehingga ke titisan terakhir kan.....
hahaha... tak menariknya makan... cenggitu jer... YA... cenggitu jer tinggal... ada gak aku tgk lam gambar2 dr kamera lain tuh kot... nnt aku kasi update lagik ye...


Comments

Ayu Zuraida said…
pic no3 tu mcm ayam penyek jerk..
adenium said…
Ayu zuraida - bukan ayam penyet .. tuh ikan....

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam