macam mana tak jemmmm

kesesakan kat hi-way....nih jalan mendaki... mcmana tak sesak.... kalau lori sama lori nak overtake memasing... dah lah tgh mendaki kan.... selalu sgt kejadian macma nih tau... dah kereta yang berkelajuan lebih dari lori nih stuck kat belakang... kalau kereta sahaja ok lah lagik... tapi... kereta..kereta..kereta... kereta.... dan.... moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kereta....

owh ya... lagi satu.. kannn.. tentang hi-way jugak... tapi bila gampai kat tol.... macam2 karenah aku tgk.... nih... kat laluan smart tag lah....kaang2 asyik jer tersekat kat situ.... dah que panjang.... bebaru nih... kebetulan aku dok belakang kenderaan tuh... hish... aku rasa... memang tak patut lah kejadian nih...

ada satu kereta nih... dari laluan touch n go... tetiba masuk ke laluan smart tag... sekali stuck... definately lah aku tak dengar apa yang driver tuh cakap ngan orang tol tuh... tapi obviously aku nampak... dia kuorkan kad dia.. ala2 tany sumthing... that girl plak mengelengkan kepala... tunjuk kan dan tunjuk ke laluan touch n go... so aku AGAK... dia nih.. tanya... 'tak bleh ke touch kad kat sini..' ...??? wahhhhh...banyak senang kan...

dan lagik satu...kalau menggunakan kan laluan smart tag tuh,... siap awal2... dgn tag kita tuh... sebb kalau dah sampai depan palang baru nak suh detector tuh detect... memang nan ado lah... dapatr detect masa kita lalu tuh dah kira ok kan... bukan apa... sama2 lah kita pikir...kenapa orang guna smart tag....

so ini adalah peringatan bersama dibulan ramadhan :D



Comments

BaiDuRi said…
yess!! Ini masalah utama dan hari² kita lalui time pegi dan balik keje. Tentang lori tu sblh pagi dah setel..lega sket smenjak dikuatkuasakan lori takleh lalu 6.30-9.30am..tp lg 1 problem..time kat tol tu..hmm..mmg grrrr!!! Isk kalo saya bukak topik ni mau 5-6 kali pjg dr entry awak ni..huhu..
atty's said…
selalu diaorg yg bikin masalah ..tak siap sedia..
ade tu ..elok je masuk t & g sekali .abis dah duitnya .
adenium said…
baiduri - betul2.... kalau nak ikut hati... banyak lagik nih nak di meroyan kan.. hahahaha... tapi sabar jer lah... netri nih kuor bulan pose....hehehhe

atty's - haah kan kakty.... gerammmmmmm sesangat ngan dorang nih kan...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam