jom masak : popia sardin

sessi masak memasak lagik... errr.. maaka ke nih... layan jer lah ye... hmmm kalau takde idea nak buat apa... kadang2.. cenggini lah aktivi aku.... buat jer apa yang bleh dibuat.... tapi yang paling menarik yang melibatkan makan lah kan...

okeh .. hari nih nak tunjuk buat popia sardin... pernah ke dibuat dek orang..??? apa kesah kan... janji... boleh dimakan... heheheheh... takde lah... bukan apa... actually... aku memang kalau ada masa aku buat lah mende2 yang boleh disimpan sejuk.. so... balik keje ke... nak tgk tivi.. takde apa yang nak di munchy kan... bleh jer goreng kan... hehehehe

okeh.. here we go... bahan2 nya... sardin.... bawang... tomato... cili (kalau makan.)... asam limau... lada hitam... alahhh... gaya2 buat sandwich jugak lah.... dan letak jer lah apa2 lagik yang korang suka.....
cenggini lah rupanya... kalau dah dicampur gaulkan.... hah.. dannnnn jgn lupa kulit popia tuh ye.... dah nama pun nak buat popia sardin kan.... ala2 sandwich kan.... kalau buat sandwich.. takleh lah nak frozen frozen nih kan... hehehehe

dah gulung2 tuh... jadik lah cenggitu.... heheheh... dan... kjalau dah banyak2.. jadik lah macam kat bawah nih... lepas tuh... frozen kan jer lah... ehhh kalau nak goreng terus pun ok... hehehe

dan ini rupa nya yang dah digoreng... hehehe... ala... macam popia yang biasa yang lain gak kan... ini tuh jer sardin....
kenapa sardin....???? sebab aku memang penggemar sardin.. hehehehe... so kalau takde idea nak buat apa untuk berbuka... bleh lah trai nih kot... hehehehehe...
Selamat berpuasa... :D


Comments

cik syahira said…
assalamualaikum kak sid,

tumpang lalu nak invite kak sid join contest saya. winks.

disini, http://mynameissyahira.blogspot.com/2010/08/syahirafauzan-pink-contest.html
adenium said…
cik syahira - wokay..insya allah.. :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam