iftar

sebut pasal berbuka nih... hmmm... macam2 nak cerita kan... heheheh... gambar2 nih..aku ambik dari google jer.... hmmm kadang2 kan... macam2 pikir... nak berbuka apa kan... pastuh...mula lah... nak itu nak ini... hahhh nih yang semua jer rembat kalau gi pasar ramadhan tuh... pastuh... makan sket dah taknak... itu ok lagik kot... malah kadang2 ada gak yang tak sempat nak sentuh pun.... ehhh membazir tuh... tak baik... tak baik... kawan syaitan tuh... dah setan kene ikat... kita lah plak jadik setan nya kan..hehehehe


kalau dulu... bukan main lah suka kalau dapat buka puasa ngan buffet style nih kan.. almaklumlah... banyak pilihan makanan... lebih2 lagik kalau dapat undangan berbuka kat hotel2 yang best2 tuh..hahahah...
tapi skang,.... aku prefer berbuka kat rumah... sebb takde nak berebut2... lepas tuh.. lepas berbuka belh senang2 solat... takde terkejar2... atau berebut dan bersesak... tak kira lah masak sendiri ke... atau beli kat pasar ramadhan.. dan makan kat rumah... simple..
tapi kalau sesekali... ok lah kan... tapi memang aku takde lah put effort untuk plan nak gi berbuka kat luar... kalau untuk diri sendirik lah... tapi bukan lah maknanya... tak boleh langsung... kalau sesekali kengkawan ajak tuh ok lah... hish.. kata hidup berkomuniti kan... hehehe
owhh.. kalau sebut pasal pasar ramadhan nih... adalah memang kalau bleh tak pergi.. aku tak pergi... sebab nya... satu... memula sampai tuh... parking dah susah... dah tuh.. orang ken main lah ramai... dah tuh... mula lah RAMBANG mata... semua nak beli... nih paling payah nih... tapi.. kalau dah tak sempat nak masak... dan MALAS nak masak... kena lah jugak kan... seb baik kat umah adik aku... pasar ramadhan nya sebelah tuh jer... gi jalan kaki jer... so ok lah kan...
so... sebab tuh lah jugak... aku biasanya... memang prepare lah mende2 untuk berbuka nih awal2... errr.... frozen food ker... bahan mentah ke.. apa saja lah.. supaya senang... hehehe
apapun... selamat berpuasa.... semoga puasa tahun ini lebih baik dari tahun lepas... dari segala segi... :D



Comments

kakcik said…
Salam Sid..

selamat berpuasa. memang berbuka di rumah juga yang lebih selesa. :)
atty's said…
betui tu sid..kty umah jugak yg besh..bila berbuka puasa.

kty pun tak pegi pasar ramadhan..kalo nak pegi pun ingat makcik2 yg ade jual kt tepi2 rumah je ke..tak jem,
adenium said…
kakcik - selamat berpuasa dan berbuka untuk hari ini... :D

atty's - selamat berpuasa dan berbuka untuk hari ini... :D
Harry said…
salam ramadhan...selamat berpuasa...
adenium said…
harry - salam ramadhan jugak harry... :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam