owhhh...kesahnya...

(google.com image)
tetiba plak gambar tuh kan... tuh gambar kenduri... tapi bukan kenduri yang aku gi tuh.. tak sempat nak hambik gambar pun.... owhhh ya..alkesah... satu hari tuh... aku gi kenduri umah makcik A (kalu korng ingat citer kembara baitullah aku tuh.. alaaaa..makcik yang sebilik ngn aku tuh...)..kenduri kawin anak lelaki dia ( yang sama g kembara baitullah arituh..)
memang dari kat sana lagik makcik A jemput... tepon nak pos kad bagai lah... tapi malangnya kad tak sampai... tapi dari massa berbual (tetiba letak berbual kan... borak takleh erk. haha) ngan makcik A masa kat sana dulu... wpun tak biasa area cheras batu 9 nih... aku bleh bayang kan jugak lah... so wpun takde kad... aku sampai dengan mudahnya lah jugak...
ok... sampai sana... benstnya tgk kawasan umah dia... kawasan kampung... mesti best dok situ ... okkkk.... jommm ke cerita sebenar... aku gi sana ngan adik aku yang no 3 tuh..husband dia...n haziq... sampai2... penyambut tetamu tuh... dah suh lah kitorang makan... tapi aku nak carik makcik A dulu... sekali. adik aku cakap.. nampak sedara arwah mak aku... so gi lah intro2 jap... lah... sedara rupanya ngan makcik A jugak...
memang lag aku tau... memang makcik A nih sekampung ngan arwah mak aku ke... arwah husband dia ntah.... then dia orang kmpung sebelah.. atau cenggitu lah...tapi aku yang memang jarang balik kampung nih... memang tak berapa lh nak kenal kan...hehehe
so kesahhhhhhhhh nya... bau2 bacang lah jugak (kenapa lah bacang jadik mangsa erk..) ngan makcik A... kecik nya dunia rupanya.... di tanah suci kami bertemu... makcik A kata..patutlah rasa mesra jer dengan aku.... masa kat sana dulu...rezeki jugak nih kan... tak sangka... alhamdulillah...
hmmm aku memang tak sangka lah... aku nih dah lah tak berapa kenal sedara... lepas dari sepupu jer...hmmm mula lh tak berapa nak kenal.... kangkadang balik kampung... kalau ada kenduri kendara...hadoi... aku buat2 lah kenal... kalau nama lagik lah...harammm nak tau kan... tapi sengeh2 jer kata kenal.... oppsss... nih citer lain dah...
dulu kan.. masa kat sana... ada orang ingat makcik A datang 3 beranak... (orang ingat aku anak nya jugak).... hehehe... muka sama ke... owh... kalau dah ada darah negeri sembilan tuh.. ada lah roman nya kot... errr... aku belah negeri sembilan yang gelap ... dan hidung penyek tuh ..hehehe... (alamak..mati aku kalau org n9 marah aku buat statement gini...so statemnet ih untuk aku jer kkah erk..hehehehe)...
alang2 dh ter cerita nih.. meh nak flash back sket... korang jgan tak caya tu... ada satu masa tuh... ada orang nih tegur aku.. dia tanya.....'u orang negori ke?' ... ye lah aku jawab kan (wpun mak aku jer orng sana dan aku sgt lah cetek pengetahuan ttg negri ni)... bila aku tanya kenapa... korang tau apa jawapannya.... 'hidung u... hidung orang nogori...' ... so... kesimpulannya... anda patut bangga okkk.... sbb ada trademark disitu.... ko hadooo...?
errr...kesah asal nak citer sket jer.. dah melalut plakkk... :P



Comments

Ayu Zuraida said…
y i xtahan nk gelak bila u ckp dh lama xlik kmpung, pkngah siap leh tnye plak u kmpung kat mana..aduyai..ingtkan u je kureng knl dorg..dorg pon samo jugak kureng knl u..i pon knl masa kck2 dulu sbb slalu ikut arwah mak pegi umh dorang..
adenium said…
ayu zuraida - hahaha...ok lah tuh kan...
zOe said…
trademark org negri kat idung ker hehe ..trademark org borneo laks kat muka kekotak noo? ..dah copnyer gitu kan :) ...sama lah kita x brapa kenal sedara mara yg category lebih dari cousins ni ..mak aku selalu ckp aku ni nanti kalau buat kenduri kawin sure org x nak dtg cos aku ni x kenal org sgt haha tapi aku jawab tak per la jimat..lagipun aku buat kenduri kat KFC jer kan ..makan seperah 4 org tu boleh la kasi set value meal 4 pcs kan :P
Liza said…
ada trademark ke on the face, wonder which state i look like kan
adenium said…
zoe - hmm kalau dah ko buat kfc,... aku buat mcD lah plak kan..hahahah

liza - hahah... n9 kat hidung nya .. hehe...
Ayu Zuraida said…
klu org tganu tang mana plak?i rasa tganu pon tang idung gak..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam