kene clamp lah pulakkkk

(nih gambar dr google.com)
ehh korang ingat tk keah hal masalah parking kat tempat aku nih...hmmm malas lah aku nak carik link balik...dlambizi gini... nak buat entri pun hazab...hahaha... kalau ingat ingat lah... kalau tak... takper lah.....
kan dulu... wpun takde temppat khas untuk aku parking... tapi aku paking jer lh tepi2 tuh... janji tak blok orang kan.... (orang blok aku sebab aku masuk parking dia adalah..hahahaha).... susah sekt nak corner tuh...adab lh... dah takd kawasan kan...
so nak jadik citer... skang... kawasan aku parking tuh... skang dah ada lah letak sign untukclamping bagai tuh.. so... skang adalah masalah untuk aku kalau balik lambat.. lambat sket jer... 5t30 pun dah hazab nak parking kan... so seb baik aku ada banyak umah... chewahhhh kononya kan...
nak jadik citer lagik... arituh...lps ketensionan kursus.. ngan latihan lab bagai... aku balik awal sket lah.... so sampai kawasan umah...nak parking... tgk ada sau sport nih... cun jer... tapi sebenarnya separuh jer..sebb separuh kawasan tuh takleh park sebb laluan motor untuk naik masuk bawah umah... (hmmm korang paham kan lah sendirik ayat nih... )
tapi... sebb dah elok jer kosong... dan klu nak carik lain... pusing lagik lah kot..so aku pun park jr lah kat situ.... so... sampai umah... terus naik bukak lappy nak buat assignment nih....sekali... osmate aku balik....(panjang lah giller mukadimah nya..)
"mayangkelapa...kereta ko kena clamp" ....
hah...?? alamak... terus lah aku turn bawah... ajak osmate teman gak.... gi gak guard house tuh... sorang guard buat lah dono jer... hamboiii.. salah besar macam bunuh orang..atau macam aku ada utang 100 ribu ngan dia lah plak kan... seb baik sorang guard lagik nih... ok...
'owh...itu kereta awak ye' ... bila aku tgk naa dia baik jer... aku pun cakaplah dengan baik nya... yang aku tatau plak tk bleh parking kt situ...
then dia kat.. takper lah...dia gi bukak... huhhhhhhhhhhhhhhhh....selamat... kalau taak melayang 50 hengget aku tuh kan...besar wooo 50 hengget tuh bagik aku.. duit aku...kannnn... bukan duit koooo... so kalau dah duit aku.. sila lah bayar balik duit aku tuh.... hahhhh tetiba plak kan... hmmm... larik topik plak....
cenggitu lah adanya kesah aku petang tuh.... tak sempat nak bawak phone.... tuh yang google jer tuh...heheh....
ntah lah aku pun tatau lah camner nak atasi masalah parking nih.... atau pun... masalah longgokkan kereta dimerata2.... belambak atas jalan ...sebab kan jem... berlambak kat kawasan umah susah nak parking....camno...??ada idea...??



Comments

Liza said…
slalu ada problem parking kalau meeting kat putrajaya, dah 3 kali kena saman
adenium said…
liza - hmmm putrajaya memang... memang tension... seb baik dah lama tak kene meeting kat putrajaya..
zOe said…
tak dpt den nak nolong hehe ..pandai laks ko ayat abg guard tu kasi lepas :)
adenium said…
zoe - hahaha... tak sempat ngayat pun... hahh.. tapi aku pun tak perasan.. itu tmpt orang lalu lalang... hahah
Ayu Zuraida said…
i pon slalu kne saman masa kat putrajaya dulu..klu kat lain bleh gak wt xtau je..klu putrajaya siap smpai waran tangkap lagik..terpaksalah korbankan duitku..
adenium said…
ayu zuraida - mmm.. banyak gak saman blom bayar nih... kene settle lah sket2..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan