macam nih pun ada....

sesi membebel kali nih... aku nk share sumthing... bukan lah apa sgt... tapi... aku TER TAHU mende nih... adoiii... macam nih pun ada ker... hmmm...memang adalah.. kalau tak... takkan aku citer plak kan.... dah manusia nih macam2 jenis... so wujud lah jugak yang jenis gini...

tapi bagik aku... hish... kalau nak tipu pun... tak perlu lah sampai sebegini kan... bukan apa... satu sen pun tak guna... bila aku tau pun... aku bleh relaks jer... apa yang aku kata...' banyak lagik lah yang ditipu nih agaknya..' ...hahh.. cenggitu jer...

al kesah... sorang nih... aku tatau lah apa sebab dia cenggitu... errrr... mungkin dah sifat dia kot... kalau ye nak berlagak pun... tak kene tempat lah... sbb tak datang apa2 pun kan... apa dia buat...??? tak payah lah nak citer banyak... tapi... kalau korang baca pun korang nak gelak... aku rasa... sebb manusia jenis nih... mende simple pun nak kelentong...

contohnya ... sampai bende remeh cenggini... bila dia tau aku dulu...skolah kat boarding school... huishhh dia pun boarding school... tapi aku takde lah tanya.. sbb ...ye lah dah bertahun2 lama nya kesah sekolah nih... tapi bila aku pikir balik.. owhhh.. patut lah... takde orang pun kenal dia kat situ... ye lah.. kita nih ada gak lah.. kenal kengkawan dari serata sekolah kan.. ntah camner.. aku pernah jugak tertanya...kengkawan aku.. tapi dia tidak dikenali.. tapi kalau ikut cerita dia.. dia dikenali jugak lah... emmm ada satu lagik..dulu..kebetulan bebudak sekolah dia tuh.. kononnya sekolah dia lah kan... nak jumpa aku... err kawan aku lah.. aku ajak dia sekali.. ken main lah taknak.. tapi aku tak kesah lah.. owhhh patut lah... hahaha

lepas tuh... dia pun masuk uni jugak... (padahal..dia tak masuk uni pun ) cerita kat aku... yang paling best... pernah jugak tanya aku... mintak pendapat lah konon... dia nak sambung buat masters... hahaha... lawaq pulak rasanya... tapi being me masa tuh.. aku cakap lah... kalau itu keperluan... ambik lah..kalau tak... tak payah pun takper...seb baik aku tak beriya erk... soh dia ambik masters bagai... kalau tak..lama dah tembelang dia pecah kan... eleh... penting sgt ke nak berlagak camnih...???

banyak lah lagiknya .. kalau nak citer...heheh.. 'dulu i kan..bla bla bla..' ... hahh..itu memang tak lepas lah kalau bercakap... pantang tgk orang lebih... DULU DIA PUN CENGGITU...MALAH LEBIH DR TU... hahaha.... lawak kan... statement dia lebih ke DULU jer lah manjang kan... ye lah..apa yang jelas depan mata tak cenggitu...aku nih plak tak hambik kesah... kalau ye dulu cenggitu... ye lah... so tuh yang best sangat nak kelentong aku tuh erk...

tapi yang paling tak sangka tuh... tang sekolah-sekolah pun nak kelentong... AKU KESAH ke... so... cenggitu lah... itu mende yang remeh... banyak lagik lah... ntah2 nya... memang semua yang dia cakap tuh..kelentong kot... ntah lah... tapi... bila kau tgk balik... hmmm memang logik lah...sebab dia nih.. memang jenis yang berlagak..(BERLAGAK TAK BERTEMPAT LAH / BERLAGAK DENGAN APA YANG TAK ADA) aku memang tak kesah orang berlagak.. KALAU KO ADA... tapi... kalau TAK ADA... TAPI berlagak nih... korang pikir lah sendirik... hehehe

adoiii... sesia aku kene kelentong kan.. redha jer lah... tapi apa lah pekdah nya erk... tapi kan korang... bila aku tau yang dia nih kelentong aku sampai mende remeh temeh gitu... aku buat kesimpulan.. memang dia nih...kaki kelentong lah... so.. apa2 pun.. aku tak caya dah... senang citer kan... tak yah pening2 pala nak pikir ke.. nak marah ke... hehe...

so cenggitu lah... kesah sorang manusia nih... dia pun tatau yang aku dah tau kot... tapi... aku memang jauhkan diri siap2 lah kan...tak payah panjang citer....hehehe...


Comments

atty's said…
jangan kawan dah org cenggitu sid..
cik syahira said…
assalamualaikum kak sid.

funny ok org macam tu.
kesian pun ada juga. hurm..
sampai bila la dia nak menipu diri sendiri eh.
tak letih ke eh?
tak apa la. apa yg penting, KERJASAMA.
eh silap. ni wonder pets. ha ha.
bersyukur lah atas apa yang kita miliki hari ni dan berusahalah untuk menjadi lebih baik di masa-masa akan datang.
kan kak sid kan?
Liza said…
mcm sama lak nasib kita hari nie sid....isk isk isk
adenium said…
atty's - tu la kan kakty... memang tak perlu kawan...

cik syahira - hi syira.. hmm betul kan.. kdg2 kesian gak.. org camnih.. sbb nak menunjuk... tapi dia tak kesian kat diri dia pun... kelentong kita lagik...

liza - sedih kan... nasib cenggini.. :(
zOe said…
i hope that person is not a mutual friend of ours ..MENGONG, suffering from excessive disillusionment aper ..kalau keja gomen cam ner leh terlepas health check tuh ..huhu
adenium said…
zoe - hmm luckily memang bukan from our kelompok lah... but i'm not lucky lah kan... :-(

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan