bbq lagikkkk..yeyyy

aku dan gang2 sekolah dulu buat agenda get togather lagik... hmmm bila sebut get togather nih... jangan lah assume sumer satu batch nak datang kan... mana2 yang berkesempatan jer lah yang dayang jengah kan...
again... kitorang buat BBQ lagik... after about 1 year jugak yang arituh... kali nih.. my fren NIK... yang jadik host... buat kat umah dia... kat Bukit antarabangsa nun... huhhh... best ..nyaman jer dok tempat orang kaya2 nih...heheheh
aku nih... yang kebizian nih...last minit jugak baru turn up... malam before event pun nik tegur kat FB tanya camner aku datang tak... hehehe.... tapi gigihlah jugakkan...

nih masa memula sampai... tuan umah pun baru nak mula membakar... tetamu pun tak ramai lagik... banyak jugak bahan basah yang tuan rumah sediakan... bila dengar nik cakap apa yang nak beli... huhhh... banyak sungguh.... tapi kalau dah kene dengan gang2 yang memang menghargai makanan kannn... hahaha....
udang .... tuan umah pesan suh datang awal... tolong2... hmmm tapi tak jugak terdatang awal... sampai2... lela (wife nik) .. dah sibuk2 kat dapur... ngan maid....
lamb ngan mutton... hahaha... aku ingat sejenis jer...hampir penuh satu besen tuh mulanya... tapi habis kooo... licin... marinate nya pun sedap... hmmm bleh trai sendiri plak lps nih...
sotong pun ada...bleh tahan gak besar2 nya... adoii... menduga keimanan orang2 yang berdiet... atau pun... mempunyai tahap kolestrol yang tinggi.... err... sesekali takper kan.. hehehehe
bukan udnag ngan sotong jer... ikan kembung dan pari.... ayam.. sosej ..burger bagai... adoii... smua kene rasa.... rasa katanya kan..... ye lah.... rasa lah... hahahaha
senang gak ada bbq set nih... so next sapa yang nak take turn jadik host ... untuk majlis bbq lagik... sila pinjam ngan nik... hehehe...dia pun dah offer ....
memula the guys yang incharge of bakar membakar nih.... we ... the gurls... tolong tgk2 kat dapur..errr.. aku lah tuh yang tgk2.... heheheh
kasi close-up sket... hmmm alamakkkk... teringat lahhh plakkk... hahhhh lapar...laparrr... laparrr... yang paling best... makan sambil borak ramai2... dan plak tuh.. bukan selalu jumpa... so macam2 lah cerita kuor kan....
kaum ibu ...dengan anak masing2.... little kiddos... memang bertempek ngan mak bapak dorang jer lah... yang besar sket... dok riuh sana sini... layan TV... HD tv nih memang best lah kan... tapi kalau nak subcribe HD pun... kene lah tivi yang baikkkkkk punya kan... hahahaha
antara menu lain yang ada... konsep adalah potluck... tuan rumah dah sediakan bbq.. so kitorang ramai2 sediakan yang lain.... masing2 kempunan sate kajang... sbb oarng singapore tak jadik datang... hmmm kene keje lah plak kan.... hehehe
yang lawak.. ada jugak yang sanggup gi hantar anak...adik2 balik... then datang semula...bukit antarabangsa-sungai buloh tau.... just to catching up... ye lah... bulan senang kan ... bukan tiap minggu... bukan tiap bulan... heheheh
hampir kol 12 gak baru aku n few yang lain beredar... tuh pun sebab tuan umah nak fly ke jakarta esoknya...hehehe...so...kami pun mencari pot lain... untuk bergelak ketawa... hampir 3 pagi gak lah baru hegeh2 nak balik...
thanks to nik n lela... n famili... for hosting the great bbq dinner n get togahter... n thanks to all frens yang datang jugak... :D...


Comments

atty's said…
sonoknya sid..buat bbq..tertiba je lapar sangat nie .
Ayu Zuraida said…
kita bila plka nk bbq cmni?pinjm bbq abah punye..hehehe..
Liza said…
suka sgt bbq party, best!
Anonymous said…
blh pjm abh nye..tp kwsn terhad..wt kat umh mklg laa..dkt dgn pntai best..tp bile???
Ayu Zuraida said…
okey gak..klu xnk wt kat umh, kita g bakar tepi pntai..knfm jiq guling2 lagi..jgn bwk pasir naik car mklang lagi dh la ye..
adenium said…
atty's - hehehe..memang best kan kakty...

ayu zuraida - buat kat depan umah u...

anonymous - kene balik kampung lah...
adenium said…
liza - memang best kan... hmmm... teringat lagik... bbq kat umah kak liza tahun lepas... best nya..
Ayu Zuraida said…
okey..i on je..kasi pklang n abah membakar, u n ngah bhagian dapur, i n jiq mkn..hehehe..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan