brussel sprout


whoopppsss... tetiba jer letak tajuk brussel sprout tuh kan... hmmm ..alkesah... harituh.. aku sungguh lah mencarik sayur nih... ke segenap pelosok market takde.... susah weiii nak carikk... tapi akhirnya jumpa lah plak... masa memula jumpa nih... kat cold storage solaris.... hahhh koooo kan main jauh kan..errr jauh ke....



tapi skang... aku rasa senang pulak nak jumpa..... pusing kiri..paling ke kanan.. ada nampak... ntah lah.... merata2 lah plakk.... tak ksah lah... yang penting...aku suka... sebab sedap.... harga dia mahal sket lah kot.... emm mahal lah nak banding ngan kobis ...sawi tuh... errr.. tapi kalau sawi organik mahl gak weiii...

nih aku kopipes dari wikipedia "The Brussels (or brussels) sprout (Brassica oleracea Gemmifera Group) of the Brassicaceae family, is a Cultivar group of wild cabbage cultivated for its small (typically 2.5–4 cm (0.98–1.6 in) diameter) leafy green buds, which visually resemble miniature cabbages. "....ntah aku pun tak reti nak explain apa....

kat bruxxel banyak lah kot ehh sayur nih..... dah nama pun siap ngan tempat tuh lagik... ntah lah... masa gi brussel dulu tatau plak aku pasal sayur nih. .yang aku tau... carik coklat jer.. belgium chocolate... kannn... tgk lace lah... tapestary lah... bla bla bla lah kan... alah kalau ada sayur nih pun masa tuh bukan aku beli pun....
errr...apa motip aku buat entri pasal brussel sprout nih pun aku tatau... nak kata aku nak gi brussel again....blom lagik kot.... hmm ntah lah...



Comments

pakcikLie said…
cm kobis biasa je..senang dapat ke ?? nk try lah...
UmiMia said…
I suka brusel sprout...u boleh masak dengan butter and garlic pun sedap...tambah brokoli perghhh....serius sedap....
adenium said…
pakcikLie - try.. jgn tak traii... hehehe...dah senang plak jumpa skang...

umimia - haah kan... i masak ngan oyster sauce jer .. heheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam