stok makanan

(source: aldyst.blogdrive.com)



biasa...lepas gaji, mesti kita akan stok rumah dengan food ..kan kan kan... hahaha... mesti punya lah... last month.... aku stock kan benbarang kering..segera kat umah.. ngan umah my sis... since aku selalu dok lepak situ....



tapi... agaknya bulan lepas terlebih beli stok kot... puas nak perabis nih... bukan apa.. dah terasa nak membeli stok lagik... hehehe...hari tuh rasa... macam.. beli jer lah few packs.. few cans .. bagai kan.. konon senang... tapi sebab aku kan berpuasa sebulan dua nih... sebab tuh.. stock running slow agaknya kan... yang fast running... adalah susu chocolate dutchlady... itu... beli lah berkotak2 pon.. never enough.... sebab haziq sangat suka... owh ya.. kalau beli dutchlady chocolate yang kid tuh... kan kotak gambar giraffe... haziq siap tak bagik orang lain minum.. sebab orang lain dah tinggi... nnt jadi lagi tinggi... hahahaha... alasan yang memang menguntungkan diri sendiri kan jiq...



tepung cucur yang aku beli ken main berjenis2 tuh pon... masih berbaki.. hahah... mau taknya... kalau aku alone at home... dah sah sah lah half a packet jer sekali masak kan... kalau dok kat umah my sis pon... buat sepeket jer pon dah cukup... sebab... bila buat gorengan.. hah... takkan nak makan cucur semata... mula lah tambah gorengan lain... nugget... wedges... kopok lekor.. etc.. hahah... owhh haziq panggil cucur tuh... 'CUCUR HADABI' ..hahah



owh ya.. hari tuh... aku try beli sos spaghetti kimbal... biasakan beli prego... skali tgk... ehh kimbal pon ada... (tatau lah kot dah lama kat pasaran... tapi aku baru tau... hahah.. )... welll rasanya.. sedap gak... so.. pilihan untung jimat... sebab kimball is cheaper dari prego ... my sis pon cakap sedap...



dulu... kalau sebut kimball.. aku beli sos jer lah... ehh tak gak... sebab aku rasa... aku lebih suka beli sos maggie.. tapi.. skang kimball dah memacam yang sedap... tuh.. kacang pool... pon kimball tau... hmmm still have two cans... hahah...



skang bila buka puasa... aku dok masak stok2 tuh jer lah...dah tuh... kalau tak ... lambat lah lagik nak kene re-stock plak...



ehh bila nak gi re-stock makanan nih... mende yang aku suka lah nih... pastu mula lah memacam aku beli.... aku selalu berangan....umah aku jadik macam jusco atau tesco punya market tuh... serba serbi ada..... so senang lah nak masak kan... welll kan ker masak dan makan dah sebati ngan jiwa aku.... :P





Comments

ella said…
Sos spaghetti yg kimball mushroom best.. Byk cndawannya.,
adenium said…
ella - fast selling jugak lah kot.. sebab asyik kosong jer kat rak nya.. heheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas