JANGAN reverse bleh takkkk

sessi membebel lagi.... ehh korang pernah nampak tak... kereta yang nak reverse masuk simpang yang dorang terlepas tuh... tak pernah nampak..? owhh bertuah lah korang.... aku nih... manjang jer tau... nampak.....

yang best kat hi-way tau... kadang2 pagi2.. dua kali nampak pon ada... huhhh... yelah.. mungkin.. yang reverse kereta tuh bagik reason... tak familiar lah ngan jalan tuh... dah tuh... takkan nak terus kan reverse jer lah kan... atau.. ada gak bagik alasan... simpang tuh confusing lah... atau... hmmm whatever reason lah.... TOLONG JANGAN REVERSE boleh tak....

itu dah membahayakan keselamatan orang lain.. keselamatan ko jugaklah kan... tapi tak kesah lah kalau ko tak selamat.. sebab ko penting kan diri sendiri nak reverse jugak.... so... TOLONG PIKIR keselamatan orang lain....

memang lah kalau tak reverse tuh.,.. ko kene pusing kat ntah mana2... kene bayar tol plak kengkadang... dah tuh... apa pilihan yang ko ada kan... whatever lah... tapi JANGAN REVERSE.... ehh kalau tak... takde lah orang beriya carik jalan macamana nak gi sesuatu tempat tuh.... bukan bleh main redah jer dah kalau ko memang tak familiar... tuh belum citer orang yang invest kat GPS tuh... so.. ko hengat dorang tuh sesaja jer nak invest ...

kadang2 tuh... bukan 10 20 meter terlajak.... lebih 50m pon ada.... hishhh series... aku memang rasa orang yang macam nih.... pentingkan diri sendiri... dan tak guna otak....

yang aku jadik marah sgt tuh... korang tau... kalau sesapa yang selalu lalu tol jalan duta... kan sampai kat satu tempat tuh ada junction ke kota damansara/subang bagai ..dan satu lagik ke sungai buloh/rawang bagai tuh... hahhh... korang bayangkan... tetengah time orang balik keje.. kereta ken main laju... bleh dia nak reverse kat situ.... korang pikir lah sendirik... orang tuh guna otak tak.....

ehhh tak kira lah.. tempat ko nak reverse tuh.. kereta laju ker... tak ker.. atau... time pagi orang nak gi keje ke... balik keje ker... time orang tak keje ker... tetap BAHAYA tau tak....

hhmmm itu sahajalah bebelan aku .... kita ada akal... kita pikir lah... biarlah rugi sket... jangan rugi terus....




Comments

ohbukan said…
haah, mmg selalu nampak, seriau tengok kekeadang ada yang reverse tu lagi laju dari dia drive biasa ke depan.
selalu sgt nmpk..tp kat highway je la....kadang2 tu bukan takat reverse,tp dari line 3 nak ke line 1..main cantas je...



p/s:jemput JOIN giveaway nie
http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/06/1st-giveaway-princess-house.html
adenium said…
ohbukan - kan.. tension sgt tau ngan dorang nih... pagi tadik pon ada gak tauuu....grrr

noremy bte rahmat - haah...tuh pon biasa.... bahayaaaaaa....
orait.. nnt ai joi ye.. :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam