jom makan : makan-makan di kota singa

hallu hallu....eh ehhh dah lama lak rsa... tak buat entri yang letak gambar makanan sesajaer... hahahahah..... so marilah kita layan...
hmmm bagi aku... makanan kat singapore nih murah lah... (SILA JANGAN CONVERT KE DUI KORANG YER) ... for Singaporean... being Singaporean... untuk dorang memang murah lah aku rasa... 2 3 dollar tuh... bleh lah nak makan... (HEY.... THEY EARN IN DOLLAR.... ) tapi kalau korang convert... takyah gi memana lah... GI BANDUNG SUDAH LAH... hahaha
ehh dah dah..jom layan makanan plak...

kacang phool.... owhh aku sgt suka nih.... kat pasar geylang tuh.. ada few tempat gak yang jual.. bila dah makan.. baru aku jual tempat yang org kata femes tuh... takkan tiap hari nak makan nih jer... not bad lah... aku suker...
air durian belanda... wah wah wah pakcik tuh promote... tak hengat ... nasib baik layan gak airnya nih.... durian belanda... dengan limau kasturi .... best kannnn

nasi ayam... yang nih aku rasa so so sahaja lah.... ada lagik yang lebih sedapppp hehehehe

laksa singapore (KOT) .. hmmm... not bad.. tapi aku lebih suka laksa johor lah...

eh tengok kat menu tuh... size air yang dijual ... 'kecil / gajah' hahahahaha.....

satey... tak abis2 satey aku nih... tapi so so sahaja lah rasanya...

tomyam seafood dan jugak mihun tomyam.... sedappppp... but not tasted like tomyam.... nih sup kot... tapi aku suka sup tuh...sedapppp....



blueberri laici... hahahah... nothing much to say...

nasi goreng ikan masin.... memenuhi lah selera aku.....

mee apa nih erk... lupa lah plak.... sebb orang punya ramai... lain yang dimintak.. lain yang dapat... hmmm... nasib lah kan....

lontong kering... 5 dollar.. wahh dapat jugak akhirnya.... ehh kat sini mana ada jual lontong kering nih erk... nak makan lagikkkkkk

nasi beriani.... punya panjang Q nya.... hanya 4 dollar.... (kalau kat tempat kita mana nak carik nasi beriani rm4... lagik2 yang barisan ken main panjangggggg org beratur) ...

air mata kuching... waaa teringat yang pasar malam TTDI ....

otak-otak... satu dolar untuk 3... ehhh nih bukan macam kat tempat kita... main blend everithing...nih maam ala2 yang kat trg nun.. ada lah fish fillet nya lagik....not bad...

nasi padang... 7 dollar...nih pon satu barisan panjang ....


ehh itu jer lah yang sempat di snap.. hehehehe... sekian...







Comments

ketawariang said…
huuuuu...entry ni membuatkan perut yg lapar semakin lapar... T.T

terus rs nak buat lontong kering...yummmy
Lyn Yusoff said…
laparrrrr i sid :)
Yatie said…
lapar;ah rasenya perut....
adenium said…
ketawariang - buat lontong kering ..? best nya.. nak sket....

Lyn Yusoff - haha... sama lah lyn..i ponn..... :(

Yatie - hahaha..jom makan....:)
ketawariang said…
dah buat da semalam penangan blog ni... nanti saya buat post psl lontong kering tu ye... hihi
adenium said…
ketawariang - wow.. bestnya... bestnya... share resepi yerk... ehh tapi i get through your blog .. :(
ketawariang said…
sorry sgt... TERprivate profile.. sorry ye.... dah enable dah...boleh la tgk... recipe x upload lg... :)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam