jom makan : Hailam Kopitiam

hailam kopitiam... KOTA DAMANSARA... alangkah masa stay kat KD pon aku tak pernah nya bfast kat KD.. tapi.. arituh bfast kat KD kan... heheheh... ehh ada isu kopi lately kan... i'm not gonna touch on that issue lah yer... hope.. everything here ... HALAL... kat mana... owhh... alamak.. aku luper lah tempat nih... hahh.. kat shoplot depan Giant Kota damansara tuh... pusing2 lah.. mesti jumpa... kopitiam nih menghadap jalan .. antara bangunan kedai nih.. dengan yang satu lagik.. area Sunway Giza tuh .... penuh semeja... untuk sarapan..... heheheheh... kalau ikut hati.. mau jer di order lagik... tapi .. since aku ada aktiviti yang lain nya.... yang memerlukan aku untuk kawal sarapan ku... hahahah.. itu sahaja lah.... :P kawanku yang order nasi lemak ...rendang ayam... aku rasa lah semulutu dua..hahah... the rendang...memang lah tak authentic macam rendang kita melayu... but taste gud... sam sambal nya pon... (sorri lah yer.. aku tak makan pedas sgt.. ) .. so this sambal just nice mith my tase....
sandwich goreng special kot... kalau tak silap tulis kat menu... roti yang letak sambal ikan bilis kat dalam... dan celop telur dan goreng... masa kawan aku tanya... tau buat tak... tau punya lah kan.. senang jer nih... BUT... (hishh ada but jugakk....) ... i wonder... how the prepared this roti thingy... it crispy.. yet ..its so soft... aku dok pikir2 .. camner dorang buat... korang kene order lah kalau datang kat sini yer...
hahhh... actually nih jer yang aku order... roti paun ngan kopi... since aku tau... sure... aku kene gak makan sandwich goreng tuh kan... masa tgk dlm gambar tuh... WOW.. memang DABOMMMM... terus terbayang 'roti paung' .. back in my hometown..hahahah.. terus order... tapi... walaupon bukan seperti yang dibayangkan... tetap not bad lah... sesuai untuk kids kot nih.. hehehe... cicah dengan kaya tuh meletop gaks... tetiba rasa nak tambah lagik.. :P

burrppp... alhamdulillah... itulah sarapan aku di satu pagi ahad... terus lps tuh... aku berkejaran untuk urusan peribadi seterusnya... hehehehe.... adoii.. tetiba rasa lapar nih... :(

Comments

Dy said…
Udah2 le gi kedai kopitiam milik cina nih...Kopi Kluang yg kita satu intan gi satu bas...dok kata sedap2 last2 haram ...gelatin babi tu ler kut yg buat sedap...gulp....
adenium said…
Dy - takper..insya allah... mana yang kita tak yakin jgn pergi...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam