jom makan : SABA RESTAURANT

ahlan wa sahlan... hmmm jom makan lagik... bak kata seorang kawan aku...' makan itu indah' ... ada kawan lagik cakap...'dia emo kalau takde makanan' ... so... memang aku dikelilingi oleh kawan-kawan yang sangat mencintai makanan... :D

harinih... kita tengok restoren makanan timur tengah lagik.... SABA RESTAURANT.... yang aku tahu.. ada kat JELATEK dan jugak kat CYBERJAYA... sebelum aku tunjuk makanan ke hapa... aku memang nak cakap.. kalau datang sini... memang korang takkan menyesal...


alkesah nih... kawan sana calling... kawan sini calling... aku yang sungguh malas sebenarnya nak kuor dah... dengan alasan diet lah.. malas makan malam lah... tapi kalau dah dorang dok datang kumpul depan mata... takkan aku nak menyorok dalam rumah kan... hahaha...


calling sana..calling sini... hmmm ... 3 orang jer pon yang turn up.. hahahaha....tapi ..meng-order makanan.. macam yang lagik tiga tuh... on the way... memang tamakkkkkkk.... hahahaha... dah tuh... semua nak rasa.... :P




Fattoush: Tangy fresh salad with fried bread (rm6)
Tabulah : Fresh salad combination of parsley, bulgur, tomatoes with lemon and virgin olive oil (rm8)
aku buakn jenis yang makan salam..ulam bagai nih... tapi sebab sorang member aku nih.. memang yang perlu ada semua nih.. hahaha... bleh agak lah aku try... Fattoush.. aku hanya rasa fried bread nya sahaja... so what can i say.. hahah... Tabulah... tuh not bad... aku yang bukan pemakan tumbuhan hijau mentah boleh menerimanya...


Kabsah Chicken: Succulent chicken meat stewed with fragrant rice (rm 15)

walla..... aku memang sungguh kagum dengan hidangan nih... aku yang sememang nya...pada mulanya tidak merasa nasi... yang jugak sudah kekenyangan dengan hidangan lain... tetiba... bersudu-sudu nasi nih masuk ke mulut... series... memang sedap.... ayam pun...memang succulent ... so juicy...

Mandi Lamb : tasty lamb slow roast on charcoal spit with rice absorbing the meat juice (rm 15)

yang nih.. ambik portion kecil.... lembutnya lamb .... memang kombinasi yang mantap dengan nasi nya ...



Arabic Bread : (rm3)
apa yang aku nak cakap pasla roti nih... well kalau makan sesaja gitu... take apa rasa lah... cuma rotinya lembut... :D

Fasolya with eggs : Nutricious white beans, stir-fried with tomatoes, onions, coriander and chilli (rm10)

huhhhh... aku memang recommend lah FASOLYA nih... kalau makan dengan roti kat atas tuh.. memang layannn...


Mix Barbeques : A mixture of tasty chicken, lamb and beef meat served with bread (rm30)

sebab dah nak raa semua... memang tak sah kalau tak ambik mix grilled kan....all in all... aku memang penggemar lamb yang tegar.... kalau korang datang 3 4 orang... jangan lupa order nih.. so bleh rasa banyak bende...


Flavoured malt drink : (rm4) - frizzy drink... dengan flavour tertentu.. aku minum rasberry ....


Baklava: Stuffed with chopped spiced nuts and topped with honey and pistachios (rm 10)

lepas makan...sambil borak nak gak rasa nih... walaupon... sudah sangat santak... well... not bad.. sebab tidak terlalu manis... dan campuran pistachio dan sebagainya tuh... rasanya memang unik pada aku....


owhh... tuh seb baik.. FALAFEL ... aku punya must-have-dish .. dah habis ... SOLD OUT ... kalau tak... hmmm bertambah lagik lah order nya.... owhh.. sila jangan buruk sangka... jangan nak kata kitorang buruk lantak tau.. hahahaha...sebenanya.. hampir separuh makanan kat atas tuh... terpaksa di tapau... terutama nasi tuh.... hahaha... :P


so.. sesiapa yang teringin makanan arab.... memang kene pergi makan.... betull tak nyesal...





Comments

atty's said…
lapar tau tgk makanan tu semua.
adenium said…
atty's - hmm kakty.. sid pon looking fwd nak gi lagik nih... hahahaha

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan