Cerita aku

Ehh tajuk cam apa jer... Hmmm dah nih blog aku.... Aku citer pasal aku lah kan... Apa nak citer pasal orang lain plak.... Hmmmm tadi kan... Aku jumpa boss lama aku.... Dlm satu majlis... Aku punya immediate boss yang pertama masa aku kerja... Owhhhh aku dah lama keje.. Seawal umur 22 thn... Grad je keje... Bayangkan masa tuh... Anak2 buah dah sah2 lah yang senior2 dah... Malah ada my clerk masa tuh yg dah berumur 40 lebey tAu....

Ehhh.... Aku nak citer pasal boss aku lah... Immediate boss yang pertama... Seorang lelaki berbangsa india.... Skang aku pon tak pasti... Dah jawatn apa... Tapi aku cfm mesti dah berada di paras Jawatan Utama Sektor Awam punya lah..... Ntah2 dah ada gelaran dpt gelaran dato' .. Hmmm tapi yang pasti... Ada title Dr lah...

Macamana aku tak kata sungguh lah baik boss aku nih.... Dah lah masa tuh aku baru keje.... Aku ingat masa 1st time nak gi meeting kat luar... Dia bleh tanya aku... Kdo u mind if we go for meeting togather?' ... Ye lah...dia laki... Aku pompuan....

Masa 1st time aku kene conduct training.... he suppose to take leave for 1 week.... Ada hal apa aku tak ingat.... Tapi kan korang... Every morning dia akan dtg opis jap.... Nak make sure aku ok .....

Pemurah pon ye gak.... Ni biasa la... Boss kan gaji lebeh... Sesekali pemurah ngan anak buah.... So selalu gak banjer team kitorang..... Kalau kitorang stay back nk siap kan projek ... Dah sah2 dia akan dtg jugak.... Kdg2 siap baWak food.... Hehehhe

Dia pon banyak galakkan aku untuk trus berjaya dlm career... LaMa dolu.... Sebelum dia gi buah PhD... Dia pesan kat aku....once u confirm.... Apply lah gi buat Masters (hahahha... Masa tuh...aku cap jari pon tak kering lagik) .... Penah skali tuh..... Masa dia balik cuti dr studi (dia buat PhD kat jepon)... Dia gi opis aku cr aku.... Tanya... Aku dh apply blom untuk buat master.... 'Once I cfm.... I apply' ... Hehhehe...

Banyak lagik lah.... Takkan nak list kan satu satu erk.... Hehheh..... Tapi itu lah.... Susah gak nak carik immediate boss yang cenggitu....bukan apa..... Ini lah orang yg paling dekat yang tau apa yang kita buat..... Yang akan backing kita kalau apa2 semua kan.....

Hmmm nih jer lah sorang2 nya immediate bos aku yang lelaki..... Walaupon berlainan bangsa.... Tapi... Tetap memahami karenah staff yang macam aku nih kan.... Itu lah.... Semangat 1Malaysia..... Ehh tetiba plak..... Tuh lah.... Aku nih dah lama sebenarnya bersemangat 1Malaysia tau ..... :D


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan