Hishhhh....

Aku nih kan.... Kdg2 risau gak... Beria dah skang tau ke arah pengurusan berat badan yang berkesan.... Tapi.... Impak.. Tidak memberangsangkan....hahaha... Tak bleh blah sungguh....

Bukan apa... Sebenarnya... Betul dah KOT... Ada gak kot tuh.... Hahahha.... Ye lah .... Betul dah kot... Bukan lah sesenang gitu nak loosing weight kan... Dan lagik kan... Kalau dah loosing weight.... Kita nih pompuan... Hmmmm manjang tak puas hati kan.... So.... Makna nya... Loosing weight is a process ...hahahaha..

Ehhh ada hari tuh kan... Aku dgr... Org nih... Makan sikit..light light gitu lah.... Tapi kerap.... Dan dia loosing weight tau... Hahahha... So... Aku pun buat lah gitu...... Hahhaha....

So aku siap lah aku equipped opis ngan soooooo many food hahahha... Hmmmm ... Bukan cepat kurus weihhhh.... Lambattttt.... Hahhahah.....

Bfast sket.... Makan cereal.... Kang kol 10.... Makan biskut.... Lunch makan lah paper .... Kang kol ... 4 makan speacial K bar.... Hahahha.... Rasa macam SOKMO lak makan.... Seronok.....so takde peliknya lah kan... Kalau impact nya lambat hahha.. Janji ada impact positif....

Tapi kan korang.... Jenuh gak tau nak ngabis stok nih... Bukan banyak pon... Dah tuh... Kalau sekali makan sepeket... Sepeket... Bayang lah.... Rasa macam.... Bila nak tukar yang baru nih.... Bukan apa.. Kalau makanan cenggini... Mood nak makan kureng..... Betul... Tapi ce letak.... Mende2 yang unhealhty... Huhhh....sekejapan jer lah nak perabis..... Hahhah...

Hmmmm ... cenggitulah kehidupan makan dan senaman aku.... Ehhh aku dok makan jer kan... Mana citer senaman.... :p

Senaman.... Agak moderate lah.... Aku dah mulakan balik kelas aerobik aku... Yang sepatutnya dua kali seminggu.... Tapi yang selalu terjadi adalah tak sepatutnya... Hehehhe... Manjang dtg sekali.... Ok lah... Ok lah.... Aku nak try lah cukupkan dua kali gak seminggu.... Selain dar tuh... Aku buat brisk walk lah petang2 yang berkelapangan.... Normally aku buat 3KM .... Kalau hujan ditengah jalan... Kuranglah jaraknya.... Kalau tahap kerajinan terlampau.... Lebih lah jaraknya..... Hahahha.....

Hmmm so cenggitu lah... So apa yang aku usahakan sekarang adalah gaya hidup yang sihat.... :D
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Lyn Yusoff said…
byknyer makanan ringan..
klu lyn bila thn lah nak habis ni..
hehehe
adenium said…
bukan makanan ringan tuh lyn.. stok sarapan... :p hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam