jom makan : Me'nate Steak House...

jom makan steak... hmmmm korang biasa makan steak kat mana..? aku... kat mana2 jer... dan... aku memang lah tak arif pasal daging2 yang digunakan untuk buat steak nih... yang aku tau.. aku makan.. hehehe..
okeh... tapi skang dah lain... skang dah ada pengetahuan lah jugak kan pasal steak nih... owhhh baru ku tahuuu... gitu rupanya... nih semua... sebab... aku.. RM dan jugak GBM telah dijemput unt 'makan-makan steak' kat ME'NATE STEAK HOUSE nih... time memang cun lah... masa lunch... dan ... seriously.. aku datang dengan perut kosong dengan tak brakfast..... kata ada jemputan makan kan...
borak punya borak... ini sesi borak ilmiah lah ye... skali... tadaaa... hidangan sampai.... ehhh .. ehhh.. sebelum tuh..kitorang dah berangkut air yang free... (air nih... kalau korang datang pon free tau.. :P)


tadaaaa... hah ini lah yang dihidangkan....nampak cam sama... size jer berbeza kan... oppss... tidak sama sekali... ok... jom aku kenalkan ikut putaran jam... yang kol 6 tuh... WAGYU... kol 9 ..ANGUS...kol 12 LAMB... dan kol 3 ... GRAIN FED ...

nak tau yang mana aku suka... i love all.. hahah... tapi the best mesti lah WAGYU... series... aku terdiam kejap masa makan tuh... betul2 menikmati... steak tuh dihidangkan dengan cara medium well dan juga medium... hmmm ... wagyu steak nih... memang betul2 lembut daging nya... dan jugak very juicy... owhh..ini lah agaknya yang dikatakan 'melt-in-my-mouth' (read: my mouth) .. it's difference!!!... memang aku tak pernah makan wagyu steak sebelum nih... di tambah lagik dengan black pepper sauce nya... memang terangkat... korang tanya lah yang lain... aku memang menghayati steak terbaek itu dengan tidak mempedulikan keaadaan sekitar...hehehe...ehh yang aku offer kat AYUTHESUN tuh...not my first cut ok... that is my another cut... tuh pon sebab pikir... aku kene try jugak... lamb ...angus... dan grain fed tuh kan... heheheh...

owh ya... disebabkan aku penggemar lamb... aku memang tak boleh nak lepaskan peluang nih... dan lamb nya juga adalah terbaek... sebab sebelum nih... aku hanya makan... welldone punya lamb jer kan... so sebab tuh agaknya aku dapat rasakan kelainan rasanya... wallaaaaa...

sila jangan tengok gambar nih kalau tak kuat iman.. atau kalau anda sedang berpuasa.... hahaha... aku sendirik pon tangkap leleh bebbbb..... ini dah tentulah aku nya wagyu steak kan...
owh ya.. kat sini...lepas korang pilih daging... sila lah tentukan macammana korang nak steak tuh untuk korang kan... well aku rasa... hanya penggemar steak yang tegar mesti setuju untuk tidak memilih welldone... apapun... the choice is yours.. :D
antara hidangan lain ada mash potato... well.. mungkin ini sama jugaklah dengan tempat lain... cuma aku perasan... ada rasa pedas-pedas sket..sebab ada black pepper kat gravy...
aku bukan lah penggemar pasta... kalau nak ikut dalam setahun... berapa kali jer aku order pasta kalau gi makan... tapi... aku sgtttt tertarik dengan BEEF OLIO itu.... series.. selama nih aku ingat olio hanya sgt sesuai dengan seafood ...owh tidak rupanya... jangan lupa pesan nih kalau korang datang makan sini.... aku jamin korang pon mesti suka...:D
bolongnaise pun sedap kata ROSE... yang memang suka pasta dan pandai masak pasta.. aku cuma rasa sikit sahaja sebab dah sentakk..

--------------------------------------------------------------------
hahh... kalau nak tau.. apa yang ada... berapa harga.. itu ini bagai... meh tengok nih.... semua aku dah capture kan untuk korang.....









kalau korang rasa nak masak sendirik ker... atau... nak masak style korang ke... atau senang citer.... nak beli yang belum dimasak... pon ada tau.... pon aku dah snap kan untuk korang....



hahh..ini lah rupa WAGYU BEEF yang belum dimasak.... sori lah... takleh nak tunjuk texture dengan jelas.... camera ai cukup untuk cenggitu saja ye.... hehehehe.... owhya... kalau korang nak tau... kenapa kualiti dan harga nya berbeza... dengan daging2 lain... hmm... sebab masa menternaknya pon dah berbeza... kalau untuk WAGYU nih... bukan boleh makan rumput cenggitu jer tau... kalau nak tau maklumat lanjut..sila tanya pakcik google... dia tak datang arituh... so.. takleh lah letak apa yang dia cakap..
owh ya... dorang pon ada ladang ternakan sendirik... so... kalau nak tengok lebih lanjut.... hahhh.... SILA KLIK SINI
-------------------------------------------------------------------
introducing... EZMAN... the owner .. yang telah menjemput kitorang nih... many thanks... :D.... hmmm masa sesi penerangan tuh... aku senyap dan mendengar jer... mana taknya... aku tak pernah tau pon info-info nih sebenarnya.... hahahaha... yang tau makan... so.. skang bleh lah tau nak itu ke ini ker... kan.. heheheh
so... last skalik... nak jugak lah tunjuk siapa yang membaham semua item kat atas tuh... hehehhehe.... dari kiri... EZMAN... SYAHRUL .....AYUTHESUN ...ROSE row depan .. BOJENG ...AKU... KAK RED ngan MIA

okeh.... dah citer panjang2.... meh nak bagitau kat mana tempat nih....
dekat Ampang Jaya... dekat dengan shoplots SPCA tuh...kalau dari Flaminggo tuh.. masuk lorong yang ada Petronas belah kiri... jalan terus... sampai jumpa sekolah international belah kiri jugak..
dan lps tuh ada gerai dan shoplots belah kiri jugak... hah kak situ lah....
so... jangan nak terliur .. jangan nak teringin... sila terjah ye... sila terjahhhh....

Comments

atty's said…
sedapnya sid , steak tuh ..
Cik Kamoo said…
nampak sedapnye!! kena pergi jugak nie
adenium said…
atty's - kakty... memang sedap... sila try... kalau tak rugiii...hehehehe

Cik Kamoo yess... pergi jangan tak pergi... :D
Liza said…
nak kena try nie, sgt mengancam and harga not bad
adenium said…
liza - memang kene try.. nih pon nak try syabu ngan burger jer plak rasa.. hehehe
aiDieNa said…
Wahhh.. sedapnyer.. aku mengidam nie.. huhuhu
adenium said…
aidiena - sila cuba.. pasti tak nyesal.. :D
Temptingnye..teringin sngt wagyu beef tu..hehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam