jom makan : HOMST (revisited)

jom makan kat HOMST... aku dah pernah buat entri pasal HOMST dolu kan... again... this visit pon dekat TTDI ... ada lagik branch lain nya kat seksyen 13 shah alam... belakang tesco extra.. dan juga.. kat Kota Damansara... harituh order lauk pauk.... nak tengok click sini kali nih.. ala-carte pulak ye....

mihun singapore...


2 jenis kue tiaw goreng..satu seafood satu bukan seafood heheh... aku alwitz admire chinese style kue tiaw goreng nih... compare dengan yang sgt berkuah basah tuh.. char kue tiaw erk...
nasi goreng petai... tak try... err.. aku ngak makan petai.. alangkah sambal tumis ikan bilis yang letak petai pon aku tak makan.. unless dah memang takde lauk,..atau.. sambal tuh baru dimasak.. kalau dah semalaman... rasa petai dah sebati... kan..
mee wantan... aku panggil mi kicap... sedap... jarang nak jumpa yang kuah kicap nya banyak cenggini... sebab mi nih pon comes with wantan soup... slurpp slurpp... nak makan lagik....
chee cheong fun... ehh tapi aku rasa.. it's more to yong tau foo dah nih... sebab dah campur dengan segala balls etc... kuah nya sedap.. at par lah dengan YTF kat Damansara Uptown kegemaran ku tuh...
fried wantan... what can i say.. heheh... rangup dan owh ya... fresh stuff.. bukan apa.. kadang2.. ada wantan yang isinya dah ada kurang fresh...so tak sedap lah kan... yang nih... krup krap krup krap.. macam nak order lain jer lagik.. hehehehe
chinese style pancake... hmmm tepung yang ada inti kacang hijau di dalamnya... sedap.. sebab doh yang tawar...dah initi kacang hijau (yang dah jadik macam sekaya tuh) yang tidak lah manis sgt... so memang nice....
sago sumthing2.... dengan mango... setiap orang (5 of them) kecuali aku ..semua order.. ada dah rasa dolu... too sweet for me.. hehehe... tapi yang lain cakap sedapppp...


hmmm indah nya hidup dengan makanan.. hahahaha.. :P

Comments

Gina said…
Akan terjah tempat nie bila balik Malaysia..Insyaallah
adenium said…
Gina - haah Gina.. memang kene... ala.. cian plak kat u.. kene tunggu lah pulak kan... :(

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan