T-E-N-O-N-G

ehh ehhh korang tau ke apa TENONG nih... pronounce as 'tey-nong' ye.. hehehe... aku pun tatau lah mana punya word... word trg kot... sbb dolu2.. masa kat kampung aku dengar perkataan TENONG nih.... hehehe
alah.... mangkuk tingkat lah tuh.... korang pernah tgk tak mangkuk tingkat yang dolu2... yang kaler silver tuh.... kalau buat makan2... hantar surau ke.. gi picnic ke... mesti orang orang mangkuk tingkat tuh.... skang dah jarang lah kot guna... aku pun dah tak nampak... unless kat kampung2 lah ada satu dua yang aku ternampak....
hahhh meh aku nak tunjuk nih... mangkuk tingkat morden... TUPPERWARE punya.... owh ya... ini bukan iklan TUPPERWARE ye... tapi info mangkuk tingkat.....

nih lah ghupa mangkuk tingkat tuh sebelum di assemble ye...
memula tuh... nampak cam pelik jer... banyak pieces nya lah pulak... padahal kan 3 tingkat jer... biasa kan..kalau 3 bekas... tiga lah penutup kan....
owhhh cenggini rupanya... ada dua lapis tutupnya.... so banyak kegunaan lah... bleh jugak kalau gi picnic tuh.... masa nak makan... buat pinggan....
tadaaaa... cenggini lah ghupa bentuk sebenarnya... cantik kan.... besar lak tuh.... tapi kan... barangan TUPPERWARE skang memang cantik2 dan berkenan di hati lah... series.....
asalanya... aku ternampak member kat opis tuh beli... tengok macam cantik jer... terus tgk katelog kan... hahahaha.... ehhh memang berkenan lah.... skali dah beli dah pasang gini... hmmm memang betul lah cantikkk... puas hati lah kan.... dan yang paling aku suka... kualiti kedap udaranya lah.... series cakap.... kalau selama nih.. aku guna bekas plastik yang lain kan... yang aku selalu beli dolu lah... kalau aku goreng kopok... letak dua tiga hari... feel nak makan lagik kopok tuh... memang dah takde lah... sebb sudah kurang kerangupan nya tau... hehehe...
dok berangan ..bila lah nak gi picnic nih... atau ada agenda makan2 lagik ker...sebab nak guna ... tapi baru jer kata nak menjauhkan diri dari majlis makan2 buat sementara... hahaha.. apa2 lah kan.... yang penting... aku suka mangkuk tingkat yang aku beli nih.... hehehehe


Comments

PearlnScarf said…
hmmm.. interesting... nak picnic x yah bawak pinggan banyak2 dah..
Liza said…
cantik and paling penting tahan lama, value for money
adenium said…
PearlnScarf - kannn... tetiba tak sabar nak picnic nih.. :D

Liza - tepat sekaliiii...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam