jom makan : Kebab TURKI

jommm makan... ehhh korang suka kebab..?? aku suker.... hehehe... aku sumer pun suker kan... ini lah kebab atau durum... kata orang turki.... errr.. harituh aku ada tunjuk gambar durum kan... yang kaan aku bagi... rasa... best jer... dah apat direction macam mana nak gi... so.. aku try lah pergi...
memang jumpa.... letaknya di wangsa maju... sekseyn berapa ye.. syeksyen 2 kot... ok... macam nih... katakan korang dari arah jusco alpha angel... skang jusco belah kanan korang dan lrt stesen belah kiri korang.... kat traffice lite ambik kiri.... terus lagik... ada traffic lite lagik.. ikut kiri gak... kat kiri korang bleh nampak shoplot.... terus.. sampai jumpa traffic lite... belok kanan... hahhh sure bleh nampak stall abang turki nih.. stall jer... mula niaga...leat petang....
hah tengok tuh.... kalau large ... rm5.50... dam small 3.50 .... tapi percayalah... tak rugi beli... memang puas hati... bagik penggemar kebab lah.. masa nak beli nih.. kene nunggu gak.. sebab sentiasa jer ada orang.... owh ya... penjual nya... kalau menurut kata kawan aku tuh... memang asal dari turki... dan dah lama menetap disini....
tengok tuh... kalau tengok amcam yang selalu korang tengok keba2 lain jer kan... tapi yang nih... daging nya... bila dah masak..dipotong... dan terus diletak atas roti nya... bukan apa.. selalu aku tgk... yang jual merata tuh... potong2 daging tuh... masak balik kat kuali burger tuh.... pelik gak aku....
agaknya kan.. kalau yang dia potong daging jadik small chunck nih.. dipanggil durum kot... aa jugak dolu yang aku jumpa (kat mesia tak jumpa lagik...) .. daging yang ala2 didagat nipis tuh... dipanggil 'donor kebab' ... itu aku agak jer lah... betul ke.. ada sesapa tau..?? well apa pun.... dua2 aku suker... :P
kasi dekat sikit gambar tuh.... huhhhh.... roti yang macam tortila nih ..untuk wrap memang sesuai lah... diletak daging... bawang dan salad.... kemudian ditambah dengam mayo... thousand island... dan sos... untuk menambahkan umppphhhh....
tapi daging nya... memang tender n juicy... bestttt...
series besttt... sampai meleleh2 sos bila makan... hehehehe....... so sesapa yang dok area berdekatan... blehlah gi cuba... yang tak berdekatan pun.. kalau nak cuba... mesti tak rugi....
owh ya... sunday adalah tutup ye...

Comments

Liza said…
jauh ler nak merasa, tapi nak jugak!
adenium said…
Liza - yer.. memang jauh lah jugak dri tempat kak liza.. tapi mana tau.. kalau kebetulan one day dah ada area situ kan.. :P
Ruby Alias said…
among the food that i wont be aiming for once im back ..sini takde pilihan pun, asyik2 kebab kebab kebab..muka aku pun dah nak rupa kebab kots..hehe
adenium said…
Ruby Alias- huhhhh cenggitu skali...??? heheheheh

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan