iftar : ramadhan 16

salam ramadhan.... again.. and againn.... menu ramadhan... wahh nampaknya... menu untuk minggu nih... agak kucar kacir.. hahahah.... sejak balik dari kampong nih lah.. since .. my youngest sis ada.. dan since aku dok citer pasal makanan yang dimakan kan....


so.. ada ikan cencaru sumbat.. prepared by BIL ... asam pedas semalam pon ada lagik... aku masak... tempe+kentang goreng tuh... ngan ketupat sotong.. my first trial ... menjadikkk.. hek eleh.. senang jer pon kan.. hehe... dan ada org bagik mee goreng...



ikan goreng... cencaru belah belakang.. cencaru sumbat.. whatever name lah kan...


tempe ngan kentang goreng nih... aku dok tengok resepi nih kat tivi arituh.. tapi tak letak udang.. ganti ikan bilis... dan jugak.. takde tauhu... tapi tetap gak sedapp.. haha... buat sekuali tuh... dah nak abis pon hah.. hehehe


tadaaa... ketupat sotong nya... hehehe.... memula ingat nak tunggu my sis dtg dr dungun buat kan.. tapi rasa nya.. kalau dia buat... takkan aku takleh buat kan... hahaha.. :P ... so... lepas bil beli sotong... actually menu minggu nih memang ada sotong... tapi beli yang size sederhana jer... disebabkan cerita ketupat sotong... BIL gi beli lagik yang size besar2... so... confirmkan resepi... terus jer zass buat ... nanti lah aku share resepi yer... hehehe....

selamat berpuasa.... :D







Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

atty's said…
lama dah tak makan ketupat sotong
adenium said…
atty's - hahaha.. kakty..sila buat... :P ...
first try nih kakty... seb baik jadik...
ehh senang rupanya... hehehe
Ayu Zuraida said…
i kene buat ke x dtg nnt?..
adenium said…
ayu zuraida - takper lah.. biar ai plak buat.. hehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam