macam-macam...

salam ramadhan.. hmm bulan-bulan puasa nih... entri pon macam puasa jer.. hehehe.. tatau nak citer apa.... tapi buat2 jer banyak citer.. ye lah.. apa nya nak citer..semua entri sama jer lah kan... puasa.. berbuka ...sahur... kerja... heheheh...


jadual menu untuk berbuka... hahah... saja tak nak kasik terang2... so.. aku memang dah buat siap2 menu nih... so senang lah nak beli stok barang... dan senang lah jugak nak masak... sebab pengalaman aku... pikir nak masak apa tuh yang buat tension tau...hahaha... so.. sebelum masuk minggu seterusnya.. memang dah siapkan awal2 lah menu tuh... senang lah nak beli stok bahan basah... :P


al kesah berbuka kat asam pedas setiawangsa... actually last minute punya plan nih... borak2.. ehh jom lah berbuka kat luar... hehehe... malas nak gi jejauh.. dan sebab dah petang sgt2 pon.. tuh yang tuju situ.. ehh rupanya.. kat asam pedas.. dia dah buat set meal.. kalau datang2 orang.. hmmm ambik yang kombo ker apa panggilnya ntah.. sebab kalau yang lain tuh kalau dtg 4 5 orang okeh lah.. dah lah yang goreng2 ke.. western pon dorang tak buat.. so.. nak taknak... habiskan jugaklah setengah pinggan nasi tuh.... hehe..



stok dutch lady... strawberri.. chocolate..low fat... senang bualn puasa nih malas nak jengah kedai banyak kali... ehh tapi lama ke tahan nya... takde maknanya... yang chocolate tuh... dah sah2 ramai peminatnya.. dan peminat yang sorang tuh..si haziq.. memang memang nak itu jer... yang low fat.. senang.. minum pon yer.. masak kurma.. masak kari pon letak nih jer.. senang... so.. beli 6 kotak pon... seminggu jer lah tahan nya,....



haziq bangun sahur.. konon nak puasa.... sebab ada kawan2 kat skul yang puasa.... skaliiiiiii... hahhh.. skalikan... umi dia lupa nak tulis dalam communication log yang haziq nak puasa... so.. masa rehat.. haziq kene gi jugak snack room... dan kene makan... marah betul haziq... ' tak nak kawan umi.. sebab umi tak tulis kat communication log' ... sian haziq... sebab kat sekolah memang dah bagik notis awal2 kat parents... kene inform mana2 kids yang nak puasa... so... kalau takde arahan dr parents... so tak puasa lah maknanya....


lama tak beli karipap nih... bestt.. nih pantai timur punya... ehh yang aku tengok kekadang tuh.. ada inti kacang lah... well aku prefer yang inti serunding ikan nih... ehh duluuuuuuuuuu...lama ah lah.. seingat aku.. sebungkus nih... dlm 2.50rm jer.. skali.. tuh... sebungkus rm10 .. hahahaha... dah banyak barang naik skang erk.. hehehe... tapi sebab nak makan sangat... beli jer lah.. hehehe...



this is not raisin.. this is rouge... hehehe.. beg raya lah nih kiranya.. walaupon.. dapat jer terus pakai... hehehe






Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

itangmanih said…
waa..longchamp uu...
Han$ Xy said…
haziq kesian..hehe
adenium said…
itangmanih - alaa... longchamp jer...

Han$ Xy - kann.. tapi puasa jugak half day hari isnin... :D
Ayu Zuraida said…
papa masuk peraduan dutch lady..klu dia tgk mesti suh simpn..
adenium said…
Ayu Zuraida - tak abis2 lagik masuk peraduan..?

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam