iftar : ramadhan 10

Salam Ramadhan... alhamdulillah... kita masih lagi dapat berpuasa di bulan ramadhan nih..... nak berbuka apa petang nih... aku dah ada menunya... heheh... biasalah.. kan dah prepare awal2... meh kita tengok menu hari ke 10 ... macam banyak pulak makanan ...


ada udang goreng kari.. terung sambal.. ikan goreng.. pastuh my sis beli paru goreng... ada bubur lambuk masjid wilayah...goreng vadae segera... ehh best lah vadae nih... frozen.. saja try tesy beli 1 jer... lps nih bleh beli lagiii....


bubur lambuk masjid wilayah.. not bad... sedap jugak... kat masjid wilayah tuh.. dorang buat drive tru jer... so senang lah... aku kan memang tiap hari lalu situ... so.. dah dua kali singgah ...kadang2... lalu situ .. bubur dah abis pon.... senang macam nih... tak payah parking... kalau dah ambik tuh... apa salahnya bersedekah sket kan kat dorang... untuk disedekahkan pada orang lain jugak... insya allah.. sama2 kita dapat 'bahagian'nya...


terung goreng cili.... memula ingat nak goreng guna cili giling ready made tuh jer... skali.. dah dlm fridge ada cili merah... gigih tau tumbuk.. hahaha... haziq kata 'nanti tangan mamalong pedas kalau pegang cili' ... pedas lah jugak.. tapi sesekali nak gak rasa kelainan kan.. *konon lah*


udang goreng kari.. resepi dah penah bagik dulu.... kalau mau sila carik kat label masak.. hehehe.. kalau nak lahh... buat berkuah sket... sebab takde lauk lain yang berkuah.... semalam nampak banyak plak makanan atas meja... hmmm alhamdulillah rezeki....
ok lah.. selamat berpuasa....




Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

peribahasa : tiada beban batu digalas

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan