isnin di bulan ramadhan

google image








halluuuuu.... salam ramadhan.... apa citer weekend korang.... dah mula shopping raya ker... ehh ke dah selesai segala shopping raya..??




aku blom shopping pon... ehh aku tatau lah nak shopping apa untuk raya... yang pasti... sari dua sebelom raya.,.. mesti nak shopping gak baju sepasang... walaupon dah 4 pasang tempah.. hahah... kasut raya tak beli dah lah.... sebab arituh kan dah beli satu wedges Hush Puppies... pakai jer buat raya.... cumaa... dok terpikir lam kepala nih nak beli kasut untuk santai2... body shoes hush puppies... tapi macam.. ehh biar lah dulu... ehh nakkk ehh biar lah .. ehh nak.... hmmm.. apapun.... tengok lah kalau dah sampai shopping mall... camner citer nya... ambik gakkk kot... hahahaha...




ehh tapi weekend baru nih.. aku banyak lepak dok rileks kat umah jer... konon nak kemas umah... huhh punya lah MALAS... so.. sebahagian jer lah selesainya... mau taknya... buat keje sket... dok rileks lepak.. tengok tivi... so... last last.. sempat lah jugak vacuum umah bahagian bawah jer.... ok lah kan... dari langsung takde.. *haper-haper lah kan*




done jugak dengan persiapan nak buat kueh... sebab minggu depan nak balik kampung... ehhh tetiba tak sabar nak balik berbuka kat kampong....hahahah.... mula dah terbayang macam-macam nih.... opsss sabar..... tunggu jumaat nih yer.......




nampaknya... operasi memasak untuk berbuka pon berjalan lancar.... alah... maak simple2 senang jer kan... seronok pon yer.. tak payah bersesak2 ngan orang ramai kat pasar ramadhan... dah tuh... sah lah jimat ... walaupon tak banyak... tapi jimat gak sket... mau taknya... aku tengok.. ayam percik kat orang jual tuh... rm7/8 satu weihhh... huhhh... so.. sangat bersyukur lah bila memasak... hehe.. so.. pasar ramdhan.. hanya pada hari2 tertentu jer lah...




solat terawih camner... owhh... setakat nih... ok lah... hahah... dah tuh... puasa pon baru berapa hari jer... yang lain tuh... kene cuti... so.. berapa hari jer lah baru gi solat terawih pon.... dan... biasalah.. memula ramadhan nih.. pnuya lah ramaiiiiiiiiiiiiiiii orang kan.... hmmm takper lah sesama nak carik pahala lebih kan... ehh tapi kan... kaum ibu yang ada anak kecik tuh... aku rasa... buat sendiri jer kat umah bleh tak... anak menangis... berkejar... mangganggu kekusyukkan orang yang susah dan tek berapa nak kusyuk lah rasanya.... pls lah consider...




hmmm apa lagik... hmmm tuh jer lah... heheh.... selamat berpuasa... :D































Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam