stok bahan basah








Ramadhan kali nih... most of the day aku dok umah my sis lah... so.. takdelah berbuka sengsorang kan... dari sebelum puasa dah plan nak masak jer untuk puasa... sungguh jimat rasanya... hmm rasanya lah... dan dah sediakan menu jugak lah untuk nak masak apa... hahah.... bukan apa.. nnt balik kerja... takde lah tatau nak masak apa..... owhh.. bulan puasa nih... aku masuk awal.. dan balik awal.. heheheh



sabtu baru nih... dah siap pergi pasar tani... beli segala keperluan.. ayam ..ikan.. udang.. sotong.. sayur... segala lah... dan dah di pack2 sesiap... suapaya senang... hehehe... semua pon nak senang... bukan apa.. kang balik keje senang nak masak...



rasanya...kalau masak... jimat lah sket kot... err.. jimat kot.... sebab... dalam seratus lebih sket beli barang hari tuh.. insya allah... bleh untuk lima hari... sebab saturday ngan sunday... baru lah nak jenguk pasar ramadhan kot... tapi based on last year punya pengalaman... paling tidak... rm30 sehari confirm ..kalau gi pasar ramadhan... itu untuk berbuka sahaja... lom masuk bersahu...kengkadang lebih... mau taknya... ikan bakar.. atau ayam percik sudah tetap setiap hari.. ikan bakar..dah sah2 lebih dari rm15 satu.. lauk lain lagik.. hmmm... kali nih...topup kueh jer lah kalau perlu kan... apapun..kita cuba lah dulu kan... hehehe... kot kalau jimat... bleh terus masak... ala... masak pon simple2 jer lah...



selamat berpuasa dan selamat berbuka semua.... :D



Comments

itangmanih said…
tul tu k.sida...rsnya masak mmg jimat...cuma kita je la,rajin ke x..kalu blk awal,okla kot sbb x penat caught in traffic..sy 1st day pi psr ramadhan...buntu gk nk mkn apa..2nd day n seterusnya (smpai mood msk dh xde),rsnya nk msk la kot...
adenium said…
itangmanih - mareld... ai siap buat menu tau... hahaha.. so senang tak yah pikir.. bahan mentah pon..chill terus masa nak gi keje... hahaha..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

peribahasa : tiada beban batu digalas