iftar : ramadhan 3

Salam Ramadhan... seperti biasa... entri bulan ramadhan nih... berkisar dengan kesah berbuka jer lah ye... hmmm yang lain.. dah takde .. nak buat camner.. heheh...makin hari macam makin banyak jer makanan... hmmm rezeki kannnn.. alhamdulillah.... hari ketiga aku masak ikan goreng sos tiram ... sayur kobis... dan roti john... pastu BIL beli caramel ... hmm sambal udang semalam pon masuk sekali...





sayur kobis... senang jer.. potong bawang ngan cili.. letak fishball .. tadaaa siap kannn..heheh... susah gak nak pilih nak maska sayur nih... takut kalau letak lam frigde lelama sayur jadik tak best.. biasa sayur.. beli jer terus masak.. atau sehari gitu jer...









roti john ... buat sendiri... heheh... alaaa.. bukan apa... sebab nak buat tak susah pon... dah tuh... apa yang kita nak.. kita letak... soooo... buat jer lah kan... hehehe... nnt share resepi....







caramel... dari pasar ramadhan...


ikan goreng sos tiram... main taram jer letak nama... hahahaha.... kadang2... mati akal jugak nak masak apa... err,, masa nak sediakan menu lah... sebab nak masak yang simple... (read: tatau masak yang tak simple pon sebenarnya) ... masak kicap.. masak cili.. masak sos tiram... hahhahaha.. ulang2 itu jer lah kan... :P




okey... jom nak share resepi...



bahan:
ikan
bawang yang dihiris
cili hijau dihiris
tomato (kalau nak letak carrot atau sayur2 lain lagik.... bleh jer)
sos tiram
minyak



camner nak masak:
goreng dulu ikan tuh....
lps tuh... goreng bawang yang dihiris tuh...goreng sampai naik bau
kemudian masukkan cili hijau dan tomato...
masuk kan sos tiram dan sedikit air...
last skali masuk kan ikan...dan masak lagi dalam seminit dua...
okkk dah siap....



hahh.. dahh senang kan.... selamat mencuba.... :D







Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam