teringat satu ketika dulu...

ehh ehh korang... ingat tak... zaman kita budak budak dolu... err.. sesapa yang sebaya aku lah.. kan.. aku yang berumur lebih kurang nih.. hehehe... korang ingat tak cerita cerita zaman dolu.... hahaha... some of it dah lupa jugak lah kan.... dulu... mana ada banyak siaran macam skang... umah aku dolu.. hmmm ada tivi 14 inchi tuh jer kalau tak silap... seb baik tivi warna... dah dua tiga menjak... baru ada tivi besar sket... tapi zaman dolu masa ada ASTRO sumer tuh... masa memula TV3 launch tuh pon.. siap dorang beli arial lah.. nak dapat siaran tuh... kalau kat kampong aku... ayah aku... ann hado nak beli nya arial gitu... lain lah kalau ariel tuh dapat membantu prestasi sekolah aku ngan adik aku supaya lebih cemerlang... aku rasa.. ayah aku lah orang pertama beli kot.. hehehe... later later tuh... semua umah pon dapat terima siaran TV3 tuh... heheheh
mesti ramai yang masih ingat 21 jump street nih kan... dar cerita nih lah kalau tak silap aku kenal si DEPP nih... err... aku lah kenal dia... dia tak kenal pon aku.. hahahahaha.... seriesly.. aku dah lupa lah jalan cerita dia... cerita nih series....

cerita jepun... memang femes time tuh... ala2 korang tgk cerita korea skang lah kot erk... err... skang tak glemer dah ker cerita jepun erk... ntah lah... moroe attack... chiaki... ehhh japp.. aku confuse sket ngan tajuk nih... aku ingat ada cerita yang main volley ball tuh moroe attack kan... siapa watak dia erk.. chiaki ker..? bukan chiaki yang nak jadik FA tuh ker... hehehe... bercampur baur dan ingatan nih... ada satu watak cikgu hiroshie... hahaha,.... ingat tuh... tapi jalan citer tunggang terbalik gak dah ingatnya....

oshin... ingat lagik... few years back pon ada tayang balik... hmm.. memang semangat oshin nih sungguh gigih lah kan... memang patut dicontohi.... series kagum aku ngan oshin.....

ada lagik satu cerita yang dolu aku tengok ... Rin Hane Koma.... kalau bleh nak tengok semula lah cerita tuh... aku lebih tengok RIn nih lagik dolu.. dari oshin.. tapi masa oshin dimain kan balik arituh... memang aku gila2 follow lah...

ada lagik cerita THE NINJA... watak SASUKA tuh... heheh.. hero ninja zaman tuh... kemudian ada plak cerita samurai ... tajuk dia lupa dah....

mid night caller... hmmm selalu jer miss citer nih... dah nama pun midnite caller kan... so... waktu siaranya ... masa orabng sumer dah tido ...ehh aku lah.. selalu tido awal....

waaaa doogie houser nih... satu lagik kegilaan ramai zaman tuh... kesah doktor muda nih... cute sungguh Neil Patrick Harris nih .... mesti penuh jer bilik tivi asrama dolu.... yang aku tak lupa... setiap nak ending series tuh... mesti ada sort of kata2 hikmah lah... so.... memang dolu... ingat lah.. kata2 tuh... satu lagik yang aku ingat sampai skang.. kalau tak silap aku... ' HIDUP TETAP MENJADI MISTERI, WALAUPUN KITA BIJAK' ....


ada lagik cerita lain... hmmm banyak lah kan.... McGyver... hah apa lagik... kalau kartun plak... suka citer mobidick... otromen tak yah cakap lah kan... memang dulu kini dan selamanya jadik pujaan ramai.... kesatriabaja hitam... He Man- Maters of The universe... plastic man... inspector gadget.... hishhh banyakkkkk ......






Comments

Harry said…
mayang..memang kita zaman kanak2 80an... jangan lupa citer..woltron, transformer.., airwolf...banyak lagi... masih ingat lagi, dulu kitaorang tak de tivi warna...jd kalau ada citer menarik...tumpang umah orang...sampai tertido...adik beradik angkat saya...sorang pegang tangan...sorang pegang kaki..sebb dah tertido umah orang
Gina said…
Sid
21 Jumpstreet tu tgh ditayangkan kat Aussie sekarang, so nak layan bila balik sana nanti
adenium said…
Harry - haah..banyak lagikkan luper.. hmm pengalaman mnarik tuh... tumpang tgk tivi... kene citer kat anak-anak...

Gina - wow.. ye ker.. best nya... nak carik kat internet lah kot bleh download.. hehe
Mama_anggun said…
nostalgia la entry nih...mmg byk weh...skang nih kat axn ulang cerita hawaii five 0...kalu dulu mmg giler best dah nih...tp bila tgk balik cam..hek ele....hahaha..!!
Anonymous said…
cite rin hanekoma best..dr zmn rin kecik..smpai la tua..moero attack..chiaki pon best..sume bestt laa..
adenium said…
mama_anggun - hish ko nih.. biar lah layan nostalgia sket.. hehehe

Anonymous - best viter rin hane koma tuh...
Achiq said…
eh, eh... sorry lambat nk bagi komen.
Suka cite moroe attact tu.. Sekali dia attack siap double summersault lagi. Memang kira menang lah tu...
adenium said…
Achiq - yeyy... sorang lagik gang sezaman.. bestt kan citer tuh...
Aujinz said…
aahhh...aku paling minat citer The Ninja tue..

sanggup bergaduh ngan makcik aku semata mata nak tgk citer tue..

lagi satu citer My Secret Identity..Highway Man, Bj and The Bear, Manimal..

ahhh.. dah tuanya aku.. koh koh koh
adenium said…
Aujinz - yess The Ninja memang bestttt ....
hahhh BJ and the bear pon besttt... teringat treller panjang tuh.. hehehe

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan