kelam kabutttttt

halluuuu halluuu.... owhh aku agak kelam kabut skang nih tau... hahaha... kelam kabut ngan kerja.... sungguh kelam kabut....

well well well... aku dah dapat potfolio baru ... actually kalau ikut effective nya mid jan.. tapi tetiba baru plak dapat tau... what ever kan.....

ehh nih BUKAN NAIK PANGKAT lorrrr .. ini potfolio sahaja baru.. hahaha.. bukan apa... masa aku twit harituh... sumer kengkawan aku ingat aku naik pangkat... no ..no.. no... tak nampak lah jalan nya pon nak anik pangkat lagik nih.... takper lah belom rezki... bukan semua tuh datang menggolekkan... so... plan aku... nak apply lah... scholarship... untuk buat PhD... doakan lah aku dapat erk korang... thanks..

ehh .. ehhh.. aku nak citer pasal aku kelam kabut lah... bukan per... this thing IS TOTALLY NEW lah kat aku... bidang tugas nya... memang memerlukan aku sentiasa BERPENGETAHUAN lah kan... itu.. aku rasa... mana2 keje pon... cuma nak taknak... rajin ngan malas jer nak carik ILMU LEBIH... ini pon buat aku kecut jugak sebenarnya... CABARANNNNNNN....
tapi yang lebih mengkelam kabut kan aku adalah prosidur nya... hahaha.. the preparation... everything lah... nih pon.. aku dah jump in tengah tengah jalan... dalam kelam kabut tuh... aku bleh gelak gak... hahaha.. sungguh lah aku tatau semua nih... :P ...

so... BANYAKKKKK mende aku nak kene belajar nih... macam budak baru masuk jer kat opis nih... hehehehe... tapi itu lah kan... sampai bila kita nak stay in our comfort bubble... kalau kita dok lam comfort bubble kita tuh... dah sah sah lah kita tau kan... semua apa yang kita dah buat..sebab kita dah buat mende tuh....for yearrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrs kan...
apapun... aku memang orang yang suka SELAMA NYA DUDUK DI ZON SELESA... kadang2 kita perlu cuba keluar dari zon selesa tuh.. untuk tengok KEKUATAN DAN KELEMAHAN DIRI sendirik... ehh hello... kita TAK SEMPURNA kan... tapi kalau dah semua pun asyik nak MENUNDING JARI jer kat orang lain... memang lah kita nampak kita sempurna... MALAH... kadang kadang kita TERLEPAS PANDANG... kita sendiri yang buat apa yang kita tak suka...oppsss melalulut lah plak... heheheh....

welll aku sangat lah berharap... team baru aku... akan MEMBERI TUNJUK AJAR... supaya kita dapat bekerjasama dengan lebih cemerlang... team lama aku plak.. MANY THANKS dengan kerjasama korang selama nih dalam membantu aku menjalankan kerja-kerja aku dolu... well kita still bekerjasama untuk organisasi kita... sebab AKU MASIH DISINI... :D
WISH ME LUCK IN MY NEW JOB

Comments

assalamualaikum kak sid,

bestnya dapat new task. saya suka je. tapi sekarang zaman cabar mencabar segala cabaran tu dah berakhir sebab dah tamat contract dan tak decide nak samb lagi.

kini, jobless T_T act nak cari kerja kat kl cause next year sudah mahu get married. better move for good ke kl kan? hihi.
adenium said…
cik syahira - wahh..congratulations....jgn luper jemput yer dik.. :D
Bidadari said…
alhamdulillah.....
adenium said…
bidadari - ye.. alhamdulillah... :D

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam