sana sini terengganu

aku balik kampung lagikkkk.... yess... tapi aku bukan balik masa CNY... sebab memang dah agak... mesti jalan penuh sesak... eiii ai don like lah jem jem nih... so... since AKU ORANG KL... so.. aku memang dapat coti hari wilayah... so.. jom lah kita berkejaran balik ke kampong masa tuh... sure tak ramai sgt orang balik kan....

gambar haziq depan umah maklang dia... sungguh dekat dengan pantai... tuh korang tengok lah.. bleh nampak dr depan umah... haziq memang sokmo lah nak gi pantai,....
angin...ombak... memang kuat kali nih... dah musim dia kan... musim tengkujuh nih.... kalau belah2 ujung sana... air... pasir sampai naik ke jalan... pepagi kang... adalah jentolak clear kan jalan.. tolak pasir... hmmm.. aku agak.. dalam 20 tahun lagik.... sampai ke jalan lah laut nih...
tengok tuh... bangun tido pon... sibuk nak gi pantai... tengok air laut... tengok ombak.. tapi dia takut gak sebenarnya tuh.... heheheh
pasar kedai payang.... hmmm dah lama gak tak datang sini... adalah hampir setahun kot.. hehehe.. dengar lama macam dah bertahun kan....tapi kali nih.. aku tidak lah shopping sakan... saja jer datang jalan2 ..heheheh
wahhh ..dah kenmain cantik lah skang nih... kat Kuala Terengganu nih.. dah ada cruise kalau tak silap... tapi .. aku takde lah sempat mencuba apa ke bagai.. since cuaca ... hujan gak hari tuh... seb baik tak lebat jer......
kalau dah sampai KT... hmmm acara wajib jugak lah gi makan ikan celop tepong.... sotong udang bagai nih kan... hmmm.. penuh meja kitorang makan arituh... seb baik ada rezki.. rosau gak.. kalau musim2 tengkujuh nih... takde plak kan... hehehe... makan kat sini memang tak sedar..ambik penuh meja.. sejejapan jer dah abis... apa lagik ulang ambik lah kan... hehehe... BIL yang banjer kali nih...
SESMA .. anyone yang baca nih sekolah kat SESMA... penah sekolah ker.. heheh... dah dua kali kot signboard nih kuor dlm blog aku... hehehe...
kalau cuaca baik..pepagi aku berjalan jugak lah..di persisiran pantai... ehh tapi kali nih... jalan kat tepi jalan raya... since ombak kuat sgt... susah nak jalan tepi pantai... kuat nya angin kan.... tengok lah pokok2 tuh...
yennadeyyy... camner plak gambar nih bleh terbalik... hmm biar lah... sila pusingkan monitor anda untuk kualiti gambar yang sebenar.... hehehe
owhhh nih salah satu fave spot aku lah kalau carik bfast kat dungun... sebab macam2 kueh ada.. senang... tak payah nak brenti banyak tempat... heheheheh
haziq dan playground.. memang tak dapat dipisah kan.. bila lalu2 kat sini... naik juling mata haziq memandang nya... so.. brenti lah kejap... nak kasik puas hati.. hahaha,...
hahaha...sempat jugak main dengan anak2 jiran maklang...
merenung pantai dengan memuji kebesaran allah juga.. satu ibadah... (aku penah baca kat mana ntah..lupa lah)...
alhamdulillah perjalanan kitorang ahrituh...pergi dan balik sungguh smooth... sebabnya... a day before CNY... kitorang dah gerak balik KL.....





Comments

Achiq said…
Nasib baik U tak balik KL hari Sabtu. Dengar citer jem giler..
adenium said…
Achiq - ye betul... memang jem... memang dah plan balik awal.. :D
Lois said…
tunggu blog aku upload signbod skolah aku lak..hahhaa... skolah aku dpn je skolah ko tu.. hhuhu
adenium said…
Lois - seb baik ko tak sama skolah ngan aku kan.. hahaha.. tapi mesti penah jer jumpa masa sokan dolu kan.. hahaha
Lois said…
aku penah gi main volley kat skolah ko la.. siap dpt adek hangkat lg.. hahaha..tragis btol..nsb baik bkn ko hakak hangkat aku..muahahaha
adenium said…
lois - hahahah.. weii sapa adik angkat ko tuh... hahaha... kalau ko jd adik angkat ku... awww.. mesti ai malu uuu ..hahahah

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan