cuti cuti malaysia...

selamat cuti korang...ke ad jugak yang kerja nih...hehehe.... aku memang ambik cuti pjg lah...ambik cuti 2 hari jer....tapi bleh belasah cuti sampai 9 hari....

cuti cuti budget nih... takde lah g memana pon... balik kg jer pon 2 3 hari.... hish cuti cuti gini pon teringat ada beberapa keje yang tak settle.... hahaha..,. dah lah belum cuti dah cuba siapkan mana yang mampu....ehhh aku ada boss baru skang...so kene lah rajin kan ...hehehe

seronok betul lah awal awal tahun dah banyak cuti... heheh.... bulan feb nih paling banyak cuti kot kan...minggu lagi satu pon ada cuti di tengah minggu....

dalam hati nih macam nak plan gi cuti-cuti kt mana mana jer.... tp tak nampak bayang lah sungguh kan.... tight bajet lah sungguh tahun nih... hmmm passport tak bercop lah nampak gayanya tahun nih kan....hmmm malas nk cakap pasal duit nih...

hmmm korang tau tak...aku mcm nk stay kat 1 world hotel lah... saja lah kan... rasa mcm nk dok rehat2 je dlm bilik hotel.... then bleh jalan kaki jer gi shopping....selalu kalau dok hotel mana ada kat kl kan ... dah lah tuh... pepagi dah kuor merayau... mlm2 jer baru nak balik... tido jer kan...ehhh korang penah ke nak cuti abis kan nasa gini... hehehe

kalau balik kg nih... ok jugak lah... umah adik aku pun memang dlm 500 meter jer kot ngan pantai... kiri kanan ada resort.... tapi takleh lah dok lama2... lain lah kalau balik umah mak bapak kita kan...so skang kalau balik kg.... pagi petang aku gi jer lah merenung air laut yang kadangkala tenang.... kadangkala bergelora tuh... tenang jer rasa... ecehhhh.....

saru lagi .... aku sangattttttt lah suka cuti cuti cari makan....hehehe.....wajibbb.... ehh korang.... tatau actually nak citer haper... nak upload gambar dr mobile nih.... rasa mcm lambat jer...ehhh memang lately memang lambat lah nk upload gambar....kan...

cuti cuti nih takde org baca gak kan...tuh yang malas nk hapdet... minggu depan lah... kita kasi kuor sumer citer dlm draft.... tak kesah lah kalau dah basi kan... janji cerita.....hehehehehe.....

ok lah korang.... selamat bercuti

Comments

Bidadari said…
so, amacam balik kg tengganu? dah nyanyi di tepian pantai...?

bukan ke kat sana hujan? wish u enjoy there with families....
adenium said…
bidadari - alhamdulillah.. masa kat sana takde lah ujan lebat...cuaca mendung jer...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan