makan makan CNY

bila CNY ... mesti ada makan2 kan.. makan besar... since kita 1MALAYSIA ... kitorang... pon ada makan2 CNY jugak.... tapi kitorang buat lunch lah ye... kitorang tuh sapa..??? GBM.... tau ker... hahaha... hmmm malas lah nak bagi kelas sejarah .. asal usul GBM... pi lah google...
owhh yang host arituh adalah ROSE.... rose memang pandai masak.. itu lah bezanya rose dah aku.. aku RAJIN masak... rose PANDAI masak,.. hahahah.. rajin lah sgt ko kan... tapi takde pon sampai lagik dorang umah aku untuk makan... hehehehe... apa2 lah labu....

hah... tengok tuh,.... penuh meja makanan nya... kalau lagik besar meja nya.. mau lagik banyak lauk ROSE MASAK.... AKU as usual lah.. menjadik orang yang pertama sampai.... masa tuh ROSE DAH siap masak dah.. tinggal udang jer tgh kat dapur....
then AYU sampai.. she suppose sampai lambat.... tapi ntah macam mana AYU tukar plan dtg sini dolu.... YANOK pon adoooo.... lama tak jumpa budak lonjong tuh... hmmm MAK MERAH... sampai last... dah tuh.. kata blogger jutawan... kene lah kunci duit sesiap sebelom kuor umah kan... walaupun MAK MERAH lah umah yang paling dekat ngan umah ROSE ..hahahah
roasted chicken... best..rose ada letak black pepper gak aku rasa nih... hishh.. takde tanya dah.. main rasa2 jer.. mau taknya.. makanan nak masuk mulut pun berlumba dengan mulut nak bercerita....
pucuk kayu masak tempoyak... waaaaa ini memang sedap... cukup tempoyak nya (huhhhh mau kene pelangkong kalau buat review gitu kan) .. seriyes sedap... ada daging salai skali erk rose... aku dok meratah lauk nih... beriya... itu tanda nya... SEDAP... kene mintak resepi ngan rose.... nak try buat sendirik....
sayur campur.... ini... semua prang pun mesti tau buat,.... tapi banyak nya sayur dia.. suka aku.. kalau aku... mau tak reti nak campur cayur bebanyak nih....
udang goreng butter...nestum... n daun kari... besttt... semua habis dimakan....
nih...ikan masak 2 rasa... ye.. betulah tuh... bukan typo... tuh lah...korang asyik... tau ikan masak 3 rasa kan... memang best... penuh dengan sayuran.... series... semua makanan tuh hanya tinggal pinggan sahaja...
burppp lagikkk.. alhamdulillah.... thanks ROSE untuk lunch yang sagt mavellesssssss.....



Comments

UmiMia said…
saya suka kamu suka....:)

resepi masak lemak daging salai pucuk paku tempoyak tu sonang...org negori lagi pakar
Hanis Azla said…
alamak, best2 menunya.. sgt mengancam.. dah telan liur dah ni..

Salam kenal yer..
Kancilbiru said…
ooooh terliur air liur saya...memang meleleh dalam mulut ar..mencik!
Liza said…
sedapnyer, telan air liur jer lah...
adenium said…
umimia- hahah..rose.. i tak pernah buat... takper nnt ai tanya ye..
thanks roseeee... nnt ajak makan lagik ye... :P

Hanis Azla - hai salam kenal jugak .. :D
memang besttt Rose masak... haha

Kancil Biru - hahaha..kalau tak meleleh dan terliur.. meamng luar bisa.. :p

Liza - hah.. punah sket diet hari tuh.. :( .... skang sambung diet...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan