Jamuan Mata

bulan puasa ni... kalau takde kerja dok browse resepi jer kerje...macam lah masak pun...gambar2 nih aku ambik dari hanieliza fotopages.... menarik...siap ada resepi lagik...



my fav seafood, simple jer sotong goreng kunyit







sambal goreng ikan bilis dengan tempe, macam senang jer nak buat, tapi aku tak pernah cuba







nampak menarik dan sedap...tapi mesti leceh sket nak buat nih,kalau caramel yang biasa tu tau lah camner nak buat




kueh nih memang aku suka, last year ada gak aku beli,tp thn ni tak jumpa lagi...





kuah rojak betik ni, kalau tengok resepi senang jer, kalau try tatau lah jadik ke tak.. tapi aku selalu suruh kazen aku buat n frozenkan, bila nak makan defrost jer.. masih ada stok dlm fridge..hehehe



bubur lambuk terengganu.... kalau kat pasar ramadhan kat kl nih bleh jumpa ker yang evrsion nih erk???





asam pedas... yang nih bleh lah kalau nak masak sendirik..



cucur udang...1 of my fav those days... rindunya nak makan yang mak aku buat...macam masa kecik2 dulu...




yummy.... kaler pun menarik jer....





my fav...sardin.... tapi kalau aku masak... selalu buat yang sambal kering tuh... kene cuba yang nih...



sayur yang selalu ada dalam fridge umah aku.... sayur yang sesuai untuk diet aku... goreng pun sodap..




meehoon singapore....




bestnya...tapi aku kalau telur.... pandai goreng jer....






aku lebih suka ayam masak kicap lagik...dari ayam masak merah.... kalau ayam masak kicaop dgn nasi minyak... match ker...?

Comments

zOe said…
biskut sarang semut tu la yg aku ckp sedap frm last yr ..aku tunggu open hse ko ni lepas raya hehe..patikan gambar2 makanan ni suma masuk menu tau :P

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan