Ramadhan

dah setengah bulan berpuasa.... sekejap jer rasa.... orang dah mula sibuk nak buat persiapan raya.... aku skang memang tak pernah kesah semua tu.... aku sendiri tak tahu bila aku nak balik raya... mungkin malam raya...pagi raya... raya kedua .... belum pasti.... macam tu lah adat orang tidak ada keluarga....

bulan puasa tahun ni aku dok sengsorang jer... tahun lepas dok ngan adik aku.... so far...sepanjang ramadhan ni aku berbuka sengsorang jer kat rumah...baru dua kali aku berbuka kat luar... sekali kat johnny's steamboat... dan minggu lepas kat umah adik aku... sebab ajak WHN berbuka kat situ....

hari ni aku plan nak berbuka kat umah adik aku lagi... nak pergi pasar ramadhan... kalau sengsorang memang aku tak pergi lah.... then tomorrow berbuka dengan kawan2 sekolah dulu... minggu depan jadual aku untuk berbuka puasa kat luar dah penuh... everyday...

isnin: Hilton KL
selasa: Baiti @TTDI , and another invitation to Hilton KL again... but i'll opt for Baiti
rabu: JW Marriot Putrajaya.
khamis: TGI Friday
jumaat: i have something in mind - cuma belum confirm kan dgn WHN... tapi aku rasa macam dia taknak g jer... sbb yang kat atas tu semua aku nak g ngan dia...except for TGI Friday... sbb yang nih org tu nak banjer aku sorang jer....hehehe

teringin nak makan bubur lambuk.... mostly kalau aku pergi pasar ramadhan... tak selera pulak ... dulu selalu ambik kat masjid TTDI... tapi aku suka bubur lambuk terengganu... kalau aku balik bulan puasa.... bleh lah carik.... nih dah raya pun tatau bila nak balik....

kalau dulu....makanan fav aku cucur udang... yang mak aku buat ke... beli ke... mesti tiap hari nak makan tuh.... tapi since aku pernah beli cucur udang yang memang tak sedap.... skang aku dah tak kesah sgt dah pasal cucur udang tuh....

Comments

zOe said…
hehe ..ikut jadual kamis..bukn jumaat kaa.. :P ..aku dah terbyg2 mudpie ni

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan