Jemputan ke Majlis Perkahwinan..??

pagi tadi, pagi-pagi lagi big boss dah panggil, bukan apa, brief kan sket pasal nak meeting nanti... then ada lah discussion jugak. pagi semalam pagi2 kene panggil gak... pasal ada aduan user.. takde hal sangat.. cuma problem dengan user tuh jer bagi aku....

ada 2 bende lawaq ni. satu pasal mimpi aku malam tadi.... aku pun tak ingat camner.. tapi yang aku ingat... aku distribute kad jemputan kawin aku kat kawan-kawan... kad tu kaler maroon dan putih... memang kalaer yang aku suka lah tuh... aku tak ingat bila tarikh majlis tu... tempat kat dewan serbaguna TTDi.. huh macam ye jer... tapi masalahnya... aku tatau sapa nama lelaki kat kad tuh.... boleh ke macam tuh?? bila aku bagik kad tuh kat kawan2 aku... dorang macam dah tau jer sapa mamat tuh...? saper erk mamat tuh...? ntah lah...biar lah... mimpi tu kan mainan tido.. .. tapi yang lawaq nya, bila aku bagun pagi tadi, aku plak yang tertanya sendiri... sapa nama lelaki pada kad tu... ????




kad tuh hiasan jer, aku ambik kat kadkahwin.com

satu lagi... citer petang semalam... aku dapat sorang boss baru... (tak direct sgt lah, tapi satu team)... dia nih bujang lagi... ntah lah, aku pun macam segan jugak dengan dia... belum kenal sangat lagik.... so lately.. kalau aku nak diskass apa2 ngan boss.... macam susah sket... sebab mamat tuh selalu ada kat bilik boss aku... ye lah.... banyak tuh boss aku kene brief pasal kaja kat mamat ni.... aku pun belum berkenalan pun dengan boss baru nih..... petang semalam adalah boss aku mintak something.... sebelum balik tuh aku nak bagik info kat boss.... sekali tengok mamat tuh ada dengan diskass haper ntah ngan boss aku..... pk punya pk.... aku masuk jer lah.... then boss aku kenalkan lah aku kat mamat nih.... so kami bertiga pun bercerita-cerita lah.... than mamat nih tanya aku.... 'abang u orang sini ke..?' aku paham maksud soalan dia tuh.... tapi sebab dia bujang..... segan pulak nak jawab yang aku tak kawin lagi.... so... dengan muka dan suara yang innocent nya.... aku jawab.... 'saya anak sulung'.... muka dia pun mcm pelik jer aku tgk bila dia jawap macam tu.... mungkin dalam hati dia kata..... lurus sendulnya budak nih... atau lambat pickup betul lah budak ni... atau apa-apa jer lah yang menunjukkan aku nih 'slow'... .sekali... tak semena-mena... boss aku menyampuk.... ' abang tuh...lah'.... sambil tangan dia tunjukkan 'inverted comas'....erkk... aku pulak yang terdiam.... tapi nak tergelak pun ada.... so aku pun jawab lah.... 'saya belum kawin lagi'..... pagi tadi aku citer lah kat boss aku... bkn aku tak paham soklan semalam tuh.... cuma aku segan lah nak jawab.... ada plak boss aku gelak..... aku pun nak gelak gak sebenarnya bila ingat... macam mana innocent nya muka dan suara aku masa jawab tu.... ye lah aku nih kan ke pemalu.... ye ke...???

Comments

cik sato said…
apa kata kak shida tulis sendirik nama jejaka tuh.. huhu..

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam