jamuan raya..lagi

hari nih unit aku buat jamuan raya.... aku memang risau lah sgt...klau involve dlm majlis makan2 nih...bukan per...lari woo program nak kuruskan badan.... itu jer isu kalau lepas makan byk... tapi bila food depan mata.... makan tak ingat donya....

ni roasted chicken ayamas... nampak menyelerakan lah.... percik kot....

nih roasted chiken ayamas gak... pelbagai flavour....suka sgt lah aku nih...

nih kuah roti jala.... nampak tak menarik jer gambar yang aku ambik nih... tapi rasanya memberangsangkan.... kepekatannya sesuai untuk makan roti jala.....one of the food i cannot resist...
ni nasi minyak ... one of my collegue yang buat.... best... dulu aku penah g kenduri umah dia.... ada buat beriani apa ntah... sumer org puji.... johorian dan nasi beriani.... dalca nya lupa pulak lupa nak snap.....
cut fruits..... pencuci mulut yang amat mudah disediakan....mahap... takde pencuci mulut lain...itu aku lah yang punya hal nya... naper....??? nnt lah bgtau..
ini roti jala nya... kalau try nih...mesti nak lagik lah.... caya lah... aku normally grab atleast 5 keping ....yang kemudiannya aku tak hingat lah nak kira...hehehe
nih ulaman dan 'sampah sarap' untuk laksa utara.... fave aku jugak nih....
rendang ayam....
meehoon goreng.... kalau buat meehoon spore pun best gak... err... tuh aku selalu terima tempahan untuk majlis harijadi dan sebagainya...heheheh
lemang.... aku paling suka yang bhgian palinh atas dan paling berlemak tuh.... bukan apa... bahagian tuh kan senang untuk menaikkan berat badan,.... opppsss...
dan last skali ini lah yang aku bawak....one of my specialties... normally kalau jamuan nih aku bawak dessert... jelli/pudding....triffle...etc... tapi sebab i'm staying at my sister's palce at this moment... so susah lah aku nak buat... ank carik bekas bagai.... klau umah aku memang dah ada bekas nya siap....so sebb tuh lah takde dessert... nest time aku buat ye.... so as replacement dorang request cornflakes bercili ku itu.....
cornflakes ini... memang aku buat jual.... sesapa yang rasa nak order... bleh lah email .... untuk pertanyaan lanjut...... :-)






Comments

* ayu * said…
kak sid..
ni yg cornflakes mcm yg org sarawak byk buat tuh ek?
nak order lah!!!!!!!

nnt bila ayu nak, ayu roger k?
adenium said…
tatau lah amcam org swak ke tak.. tapi ada penah nmpk kat kuching....
ok no problem..... :-)
Munirah Abd said…
1st time dtg blog ni..

mmmm..cornflakes tu mcm menyelerakan..
brapa rm kalau nak jual??

nak beli..... =)
adenium said…
munirah.... do email me mayangkelapa@yahoo.com
i'll give details :-)
tq

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam