Promo Buffet Ramadhan @ DAUN ...

ramadhan dah sangat dekat kan... mesti dah ramai yang dok plan mana nak berbuka... nak nyinggah pasar ramadhan mana nak beli juadah.. atau nak masak apa lah untuk berbuka tuh.... eehhhh ke takk...??? ye lah... mesti lah dok berusaha nak buat amal lebih... tapi jangan tipu lah... mesti gak pikir pasal makan kannn... errr.. ke aku jer.... hehehe.....
kalau dah hari2 gi pasar ramadhna jer... pe kata sesekali kita gi berbuka kat luar.... kalau sesapa dok pikir mana nak carik BUFFET RAMADHAN yang menghidangkan masakan melayu... masakan kampong... hahh.. meh try siniii.... meh try... DAUN kat plaza Damas nih...tatau mana Plaza Damas... ok.. sila cari Hartamas Shopping Center ... so dah tentu2 lah kat Hartamas kannnn



kat DAUN nih... akan ada buat buffet Ramadhan... rege adalah RM25.00 untuk dewasa ye (tertakluk pada terma :P) ... korang tengok lah... punya banyak pilihan makanannya... owhh ini sebab aku gi cuba try test makanan tuh hari ahad... kalau hari tak ahad.... lagiiiiiii lah banyaknya.....

sayur-sayuran ....ayam masak merah... 3 siri kuah... masak lemak.. asam pedas dan kari... dan jugak sotong ... hahh... apa lagikk semua ada nih hahh... satu tempat semua ada.....kan senang....

ikan keli goreng lada... ikan kerisi goreng lada hijau... siput sedut masa lemakkkkkk.... slurpppp.... cili hijau tuh besttt... errr.. sebab aku suka lagik cili hijau dari cili merah... sebab... errr.. sebab tak pedas......


ulam-ulaman...siap dengan pencicah... belacan...cencalok... segala lah.... owhh talapia goreng cili api pon ado.... kalau yang suka ikan goreng semata... tak digoreng plak ngan segala kicap cili dan lelain tuh... pon adooo... ehh bulan puasa... aku suka yang bergoreng nih... *sila lupakan keburukkan miyak pada badan.. :P*... ayam kampong pon adooo... ayam kampong gorenggg.... bestnyaaaa

lam pinggan 3 tuh... masak lemak cili api daging salai... suker.... aku sgt sukerr.... sebab tak pedas... tapi ada dua orang nogori jati kata... tak podehhh.... den suko yang tak podeh sgt... hahahah..sebab den separuh badan jer nogori ehh... kari ikan merah ngan bendi... pon aku layan... aku suka kari tau.... dan jugak.. asam pedas ikan pari ngan bendi...

dessert pon memacam korang bleh pilih..... owhh hershey's chocolate pudding kot... sangat sedap! ..

kalau dah lepas makan.. nak makan manisan pon ada... beberapa jenis bubur yang ada... ada jugak kueh mueh yang lain... hahh kan dah kata... satu tempat... semua ada... so buat apa nak susah2 gi carik kat tempat lain...

ada lagik lauk lain yang aku tak bleh nak tunjuk... teruja nak makan lebihhhh..hahaha... hati ayam goreng... paru goreng cili... daging masak kicap... dan macam-macam lagi lah...

suasana dalam kedai... so... ramadhan nih... kalau sesapa tatau mana nak makan tuh... apa kata terjah jer DAUN nih... lebih2 lagik sesapa yang bekerja area berdekatan,.... yang tak berdekatan pon bleh... parking pon senang... kat dlm shopping complex pon bleh... kat luar2 tuh pon banyak... tak payah banyak pikir.. heheh

owhhh... aku dan kawan-kawan diajak cuba try test makanan kat sini.... untuk bagitau korang... so.. ahad arituh...kitorang adalah...ROSE,YAN,myasefia,amy,dan adam, serta kawan2 kitorang dan pasangan dorang.. haha...


nih lokasi nya... P37 plaza damas shopping complex, sri hartamas kl



so... selamat berpuasa... dan berbuka puasa.. :D








Comments

Gina said…
Nampak gayanya puasa kali nie tgk gambar kat blog Sid ajelah
adenium said…
Gina - ala Gina... sedih plak i dengar u cakap gitu .... :( ..
tapi ai tgk u masak pon terliur jugak tau...:D
Sal said…
Cam mane nak contact rest. Ni erk....kne book dulu ke....??
adenium said…
Sal - sori lambat respon... boleh pergi terus jer.. atau kalau nak contact nih phone # 019-344 6368 ...

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan