Makan kat luar



citer haziq. harituh, masa acik ada cuti kat umah. haziq balik skul nak makan, acik gorengkan telur;
haziq : acik, kalau setakat telur ni, bila2 pon boleh makan acik. kita makan kat luar lah nak
acik : nak makan kat kerusi luar tuh ker.
haziq : kita makan kat luar. kat restoren.



hah, ken main lah pulak skang nih. kalau dengar dialog kat tivi pon belh dia ikut nih. harituh masa kitorang gi supper kat luar, maa nak kuar dah siap tanya abah dia, 'abah ajak makan kat luar nih sapa nak belanja' ..haha, dah sah2 lah abah yang belanja kan. tapi bila tanya kenapa cakap macam tuh, haziq kata, ye lah haziq tanya sebab takut mamalong ke yang nak belanja, ok point lah kat situ kan. lagik best, dah siap makan, bila panggil orang kira, haziq bleh cakap plak, saper nak bayar, haziq takde cash ye.
hmm, haziq owh haziq.



Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam