BBQ dan STEAMBOAT

aktiviti ber-BBQ dan steam boat. semua nih adalah aktivity di dalam rumah. actually dah planned malas nak masak lah untuk raya haji nih. bukan apa, malas nak masak ketupat rendang bagai. since my sis dah beli daging dendeng dan kat komuniti dia pon ada buat rendang, cukup lah tuh kan. my sis decided nak prepare bahan untuk lah masa raya. aku pon teringat nak buat BBQ. so bbq tuh buat malam raya jer lah. bleh buat buka puasa terus.
aktiviti bbq nih dalam rumah jer. guna electric grill. senang kan. yess memang senang. actually kalau nak bakar arang bagai nih, memang malas jugak lah. marinated daging, lamb dan ayam pon beli sesiap kat JUSCO. so memang double senang lah. tambah jugak dengan ikan dan sosej.



















since tak beli any sayur untuk di grill, so decided buat coleslaw jer. lagik senang dan semua org makan. aku kalau buat coleslaw memang suka guna kobis kaler purple nih. best sket kot. plan nak tambah garlic bread ngan baked bean. tapi tak jadik lah, since nih pon dah buat kitorang makan lebih. so kenelah bawak2 bertenang. :P

the next day, buat plak steamboat. buat tom yam steamboat. so memang takde suasana raya lah tahun nih. eh ada, sebab ada gak rendang n lemang sket.






so seharian lah , dari pagi sampai malam dok ber steam boat. puas hati. tapi kebetulan tak banyak pilihan plak bahan2 tuh masa nak beli. my sis beli kat giant. tapi ok lah kan. dah 7 8 jenis tuh not bad lah kan.

owh ya, kalau korang nk beli marinated meat kat JUSCO memang best. lamb ngan daging memang best. sebab aku kurang minat sket ayam.
so, raya haji tahun nih memang lain lah sket kan menu kitorang.



Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam