Haziq belajar berenang

meh nak cerita haziq belajar berenang. actually aku dah cakap ngan instructor tuh few weeks ago. tapi kebetulan pulak minggu tuh ada kelas for the kids. so terus jer lah bawak haziq. dulu haziq memang suka berenang. tapi klu bawak gi kelab, dia just dok main air kat tangga pool yang paras bubu lali tuh jer. puas lah pujuk segala memang tamau. tapi since ada swimming class kat skul, dia dah berani lah jugak kan. masa bawak gi swim kat condo my kazen harituh, ken main taknak naik.


haziq masa mula2 sampai. orang lain dah masuk pool. lambat sket harituh. mula2 tuh ala2 takut kot. malu pon ye gak. konon tak kenal orang kan.


lama2 dah ok lah jugak.


tangkap 'ikan' dan tunjuk kat cikgu dia dapat tangkap.



air adalah paras tuh. mula2 risau jugak. a bit dalam lah untuk budak2 yang tak pandai berenang rasanya.


tekun dengar apa yang cikgu ajar. actually susah jugak nak ikut cakap cikgu tuh. sibuk dia nak main air. so, mamalong terpaksa lah sibuk jugak suh haziq dengar cakap cikgu.


cikgu ajar floating. kalau kita tau berenang pon susah nak ajar. sbb kita mana tau camner nak ajar. cikgu renang banyak lah kaedah nak ajar. haziq pon seronok jer. siap dah berani guna float/board untuk berenang dari one end to one end.


sebab haziq cepat belajar dan berani sangat, cikgu dah ajak haziq join kakak2 dan abang2 yang lain. paras air kat situ dah lebih 1.5 m. dengan kata lain aku pon tak terjejak kaki lah kat situ. mamalong plak risau. tapi ada cikgu ok lah kan.

kalau selalu pergi kelas, cepat lah haziq dapat berenang nih :D






Comments

zOe said…
weekend ni swim kah ker u guys berbootcamp? nway ..im up for a swim in the morning ..mode INSAP gak kan balik dari jepung ..sana suma slim mlim ..aku jer terover voluptuous LOL
adenium said…
zoe - hahah.. bagus lah kalau ko insap. weolls berbootcamp. ahadnya macam tak dapat jer nak teman sunie malakoff .

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan