jom makan : Mek T

makan jom... hmmm apa nak makan...? hahh..kalau korang suka makanan terengganu... macam aku... #eh .. jom try MEK T .... dengan tagline nya "sedapp sokmo..." ...sooooo... memang sentiasa lah sedapnya kan....

nak tau kat mana? ...... okeh..... nih alamat dia;

127, Jalan Kenari 23A,
Bandar Puchong Jaya,
47100 Puchong,
Selangor
Tel: 603-8071 5707

Business Hours:

Tue - Sun: 11.00am - 9.00pm
Public Holiday: 9.30am - 9.00pm
Closed on Monday
















kalau nak senang lagik tengok nih confirm senang.. hehehehehe







owh...nasi nih... ala2 nasi minyak... tapi kat sini dipanggil nasi sedappp sokmo... memang sedap... sebab guna beras basmati... nyummm nyummmm .... *alamak... terliur lak dah...*



laksammmm... kesukaanku... series memang sedap.... kalau susah2 nak carik laksam sedap.. memang datang sini jer ... betulll aku tak tipu....



tadaaa... mi goreng..mihun goreng... nampak sempoi kan ... tapi series menggamit nostalgia.. kalau kekecik dulu... org jual mi goreng nih dlm talam... biasa femes kat pasar minggu (org ganu panggil pasar malam tuh pasar minggu ye) .. rasa saling tak tumpahhh ...dari dulu aku wonder... camner mi yang takde letak apa2 ...adalah sayur 2 3 helai.. tapi sedap... wahhh dahhh jumpaaaa semulaaaa..... bestnyaaa... kopok lekor adalah lawannya... sebab kalau makan ngan kopok lekor... lagik heaven lah... ehh ce korang try rasa kopok lekor kat sini.... tak sama ngan mana2 kopok lekor yang jual kat kedai2 kat kl ye... bukan sagu semata... tapi terasa ikannya... hahah...sila cuba....



pulut lepa... korang panggil pulut panggang lah kot kan... haha... sedap... cuma aku rasa ..agak beza sket dgn yang kampong aku... ehhh hello... sesetengah makanan ganu nih... dungun... Kuala trg...kemaman.. ada yang laen sket pesennya...



pulut cawan (panggilan aku lah) ... sedappppp... nih memang tiap kali balik kampong aku tak miss... so... skang dah ada kat MEK T ... yeayyyyy.... ehhh satu lagi yg aku wonder... pulut..yang dimakan ngan nyior ... tapi sedappp... aku tak reti buat .. :p ...



cindy sedang beri penerangan... masa nih ...macam tak sabar nak makan... hahaha... MEK T nih restoran family cindy... family dorang dr TRG.... so.. memang resepi semua dari orang terengganu lah...



sekali lagik ..meh tayang laksam..... yang kat bawah tuh sekaya... sekaya pulut.... tak berapa manis sangat... so.. sedap dan sesuai untuk kesihatan....



kat sini ada set2 menu yang korang bleh pilih.... ada sedappp sokmo... sihat sokmo... dan macam2 sokmo lagik lah.... which is... ia adalah nasi dagang.. nasi kerabu... laksam... dan macam2...



owhh.. actually banyak lagi yang korang boleh jumpa kat sini.... rojak betik.. asam gupal... dan macam2 kueh lagik... hahhh kalau korang tau apa tuh asam gupal segala tuh... korang tau lah kan... kalau yang tatau... meh datang cuba mehh..... pasti tak menyesalllll.






p/s: thanks to kak red atas jemputan yang dipanjang kan kat kami.... dan kalau nak tengok lebih meh tengok kat sini





Comments

IdaShazana said…
sure sedap nih
Tey Cindy said…
thanks for the blogpost! hope u had fun Aries!! haha q;
adenium said…
Ida Shazana - tak mengecewakannn... pastinya.. :)

Tey Cindy - yeah ..good food.. will come again for sure.. :)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

peribahasa : tiada beban batu digalas

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan