Aktiviti di hari ahad

hallu.... hahahah... ye.. ye..hari nih ada entri. bukan apa, banyak jer mende nak cerita, tapi..ken main bizi, so cerita semua simpan jer lah dalam draft tuh kan. semalam ahad, sungguh seronok beraktiviti. mengurangkan duit dan menambah berat badan. fuhhhhh seronok kan.


dah lah bangun lewat.so tak sempat nak ber-exercise (alasan jer lah kan, padahal ok jer kalau nak) . so, takde lah pikir nak breakfast yang berat2. tapi bila ada panggilan pulau. weiiii rezki jangan ditolak. ruby masak bubur siap ngan ikan bilis bagai dan jugak corn beef nih. hahh ni specialty dia lah. burpp.... alhamdulillah

lepas tuh aktiviti ke The Mines, untuk ke Ms Read stock clearance. ehh dah lama tak ke Ms READ. guess what, aku dah tambah size .gulpppp . ok memang lah yearrssss back size aku tak cenggitu. ok insap dan mula turun kan size semula. hahaha... no ending isu kan. well sangat seronok. dapat 2 skirts ngan 2 shirt for less than 3oo . biasa 300 tuh kalau bleh dapat pon 2 shirt jer lah kan. so senyum puassss.


balik menyinggah ke ikea. aku malas nak masuk. kang ada jer mende yang tak perlu nak dibeli. no..no..no.. tapi karipap ngan ice cream mesti kene beli. owh baru ingat dah lama tak lunch kat ikea :P .meat balls wait for me.!!!


just lepak minum kat QBistro jer. minum-minum dan makan meggi goreng dan dim sum nih share 3 orang. fuhhh...lega dapat air. actually dari the mines lagik dah dahaga. spent hours for tha Ms READ. percaya tak? haha..
again, malas nak jengah tesco.walaupon macam ada jer nak beli groceries. tunggu sekali beli nanti.kalau tak kang ada jer yang merapu dibeli. ya ..saya pembeli berhemah sekarang. :P





dinner with macaroni kari. again by chef ruby. yeyy... bertambah. ok saya berpuasa hari ni. owhh bukan berakhir di situ. i had donut for supper. home made haziq ngan umi nya yang buat. no gambar .lupa.

ok.. hari nih sudah insap. wajib puasa. takut nanti gi MS READ size bertambah lagik .. :D




Comments

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam