it is surpriseeeeeeee!!!!!!

hallu..hallu.... boleh terlepas pandang nak publish cerita nih hahh... adoii lah... itulah dek kebizian sangat minggu nih... (hmm dan minggu2 depan dan seterusnya sampai ujung tahun.. :( ) ....

a surprise party... yeahhh.... owhhh ini adalah kekdahnya... baby shower party ..untuk REDMUMMY ...si mak buyung tuh kan... actually dah lama dah kitorang GBM merancangnya.... aku pon excited lah... sebab pernah baca ..tengok jer pasal baby shower nih.. tak penah attende mana2 pon...
then... later tuh... beberapa orang lagik pon join in nak organise sama... wahhh makin lah seronok kannn.... date tuh agak tergempar jugak lah.. since susah betul lately nak dapat time mak buyung tuh... so ... bersama2 lah kitorang plan itu ini... buat itu ini.... kalau nak buat surprise nih... hahah... rahsia kene jaga.. kang kantoiiii.....welll almost nak kantoi dah pon.... tapi... perancangan kami diberkatiNya kan... so tak terkantoi... hahahaha









diapers cake...goodies.... cuppies...ngan gifts untuk tetatmu.... masa preparation nih.. aku bantu lah mana yang dapat dibantu.... task yang aku dapat... buat corsage... errr... aku tak pernah berkecimpong dalam dunia gubahana nih weihhh... hahaha... kelam kabut jugak... bukan apa... yang ready made kat kedai tuh.. macam tak sesuai ngan majlis lah... skali... dah google sana sini....seb baik ada idea kan... tapi idea utama terpaksa cancel.. memandangkan bahan mentah susah nak carik kalau tergempar...so... end up... comeout lah dengan idea yang kedua.. hahaha...






















masa hari kejadian... kami terpaksa lah lari sana sini... dah tuh.. ada lagik agenda bersama MAK MERAH di tempat lain kan...


masa dapat que the red family dah sampai... tetiba macam berdebar palk memasing #ehh ... ye lah kan... kang buat nya terkejut terberanak kat situ kang... errr... seb baik lambat lagik nak sampai masa sebenarnya...


MAKBUYUNG memang terkejut lah masa tetiba nampak kitorang semua kat situ... mau taknya... tadik dah jumpa... tetiba memasing ada hal segala... hahh.. kat sini kitorang berkumpol kann... bila ingat balik.... nak tergelak pulak tengok mak buyung macam blurr kejap... siap bergenang air mata lah... hehehe....





punya banyak makanan..... orang kuat menyediakan makanan adalah KAK LIZA... memacam ada... mee rebus, rojak.... spagheti ...mihun... etc... dan ada jugak orang lain yang turut sama menyumbang nugget... karipap..popia..dan jugak cuppies... (errr...lupa nak bawak balik cuppies yang comel dan sedap tuh... tengah teringat... tengok MULAN jerit kat twitter ... terus macam ..owhh nak gi ambik kat umah lah semula :P) ...


sebelum sessi berakhir.. marilah kita merakam kegembiraan bersama tu kan... betul... rasa macam seronok sangat2... 3 4 hari nih...asyik lah dok belek2 gambar tuh... sebab nampak cantik jer... combination colour yang menarik... biru putih... dok tengah tunggu sumer gambar..nak compile... nak print masuk album boleh.. ? heheheh... boleh lah kannn...
so.. ini lah tuan rumah ... Julia aka MULAN ngan hubby..fadil... thanks..sebab offer tempat...so senang jugak kitorang datang pepagi... kemudian.. lari ke MEK T... dan datang semula menyiapkan apa yang patut.... owh ye.. pusing2... rupanya... fadil nih orang kampong den... dah tuh plak... adiknya kawin ngan classmate aku... hehehe... what a small world kan....




so... cenggitu lah berakhirnya kegembiraan kitorang ... :D


Comments

cahya indah said…
seronok tengok ramai2 plan baby shower ni ;)
adenium said…
cahya indah - memang seronok sebenarnya... sebab masing2 ada part masing kan.. :)

Popular posts from this blog

Catatan Perjalanan : Perjalanan ke Beijing (I)

Catatan Perjalanan: #UKtrip2017 #Europetrip2017 - Amsterdam

aku dan lagu : MIMPI YANG SEMPURNA - peter pan